У Європі розглядається лобіювання санкцій проти російського алюмінію – ЗМІ
У Європі розглядається лобіювання санкцій проти російського алюмінію – ЗМІ

У Європі розглядається лобіювання санкцій проти російського алюмінію – ЗМІ

Європейська група алюмінієвої промисловості European Aluminum розглядає можливість лобіювання санкцій Європейського cоюзу щодо російського алюмінію, однак виступає проти того, щоб вони стосувалися найбільшого в країні виробника «Русал». Про це повідомляє Reuters із посиланням на документ, розісланий членам групи.

Очільник European Aluminium заявив, що торгова група підготувала внутрішній меморандум з метою планування і не має інформації про будь-які вже узгоджені санкції ЄС. Європейська комісія прокоментувати ситуацію відмовилася.

У документі, датованому липнем 2023 року йдеться про те, що члени European Aluminum обговорювали можливість «активно закликати ЄС до санкцій щодо російського алюмінію».

При цьому в меморандумі наголошується, що масштаби діяльності «Русал» роблять санкції проти цієї компанії проблематичними.

«Тому European Aluminum рекомендує уникати націлювання санкцій ЄС на «Русал» як на компанію», – пояснили в асоціації.

Як пише видання, «Русал» торік виготовив чотири мільйони метричних тонн первинного алюмінію, що становить майже 6% світових поставок.

Крім того, «Русал» володіє ірландським Aughinish, найбільшим у ЄС заводом із переробки глинозему, а також заводом Kubal у Швеції.

Орієнтовна ціна алюмінію на Лондонській біржі металів зросла на 0,2% до 2282,50 доларів за метричну тонну. Загалом цього року вартість знизилася на 4%.

Американська торгова група Aluminum Association заявила, що спостерігала за агресією Росії в Україні з «дедалі більшою тривогою» і підтримувала зв’язок з European Aluminium.

«Промисловість підтримує будь-які зусилля уряду США та союзників щодо подолання триваючої кризи, включаючи нові мита на імпорт алюмінію з Росії, оголошені на початку цього року», – йдеться в заяві.

Як уточнюється, на частку Росії припадає менше 3% імпорту алюмінію США.

Наразі ЄС обмежив імпорт лише незначної кількості конкретних виробів із алюмінію з РФ: алюмінієвих плит, листів або смуг товщиною понад 0,2 мм.

Останній пакет санкцій було ухвалено у червні  і найближчим часом активного обговорення іншого пакету не передбачається.

Источник материала
loader
loader