Рада безпеки ООН проведе перші переговори щодо штучного інтелекту
Рада безпеки ООН проведе перші переговори щодо штучного інтелекту

Рада безпеки ООН проведе перші переговори щодо штучного інтелекту

КИЇВ. 17 липня. УНН. Рада Безпеки Організації Об'єднаних Націй цього тижня в Нью-Йорку проведе свою першу офіційну дискусію щодо штучного інтелекту (ШІ), де Велика Британія закликатиме до міжнародного діалогу щодо його впливу на глобальний мир і безпеку. Про це пише УНН, посилаючись на Reuters.

Деталі

Цього місяця в Раді Безпеки ООН головує Британія, яка прагне отримати глобальну лідерську роль у регулюванні ШІ. Британський міністр закордонних справ Джеймс Клеверлі головуватиме на обговоренні у вівторок.

Наразі уряди в усьому світі розглядають, як пом’якшити небезпеки, пов’язані з появою технологій штучного інтелекту, які можуть змінити глобальну економіку та змінити ландшафт міжнародної безпеки. У червні генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш підтримав пропозицію деяких керівників штучного інтелекту щодо створення міжнародного органу зі спостереження за ШІ, такого як Міжнародне агентство з атомної енергії (МАГАТЕ).

Нагадаємо

Прем’єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак, звертаючись до лідерів технологічних компаній у червні, заявив, що його країна повинна діяти швидко, щоб залишатися технологічною столицею. Він закликав їх зрозуміти можливості та виклики штучного інтелекту.

Теги по теме
Великобритания ООН
Источник материала
Упоминаемые персоны
loader
loader