Різниця катастрофи MH17: МЗС України закликало до співпраці всі країни для притягнення росії до відповідальності
Різниця катастрофи MH17: МЗС України закликало до співпраці всі країни для притягнення росії до відповідальності

Різниця катастрофи MH17: МЗС України закликало до співпраці всі країни для притягнення росії до відповідальності

КИЇВ. 17 липня. УНН. У річницю збиття літака Малайзійських авіаліній MH17 міністерство закордонних справ України висловило співчуття сім’ям та близьким усіх загиблих пасажирів та членів екіпажу. А також закликало всі залучені держави співпрацювати для притягнення рф до відповідальності. Про це йдеться у заяві МЗС України, пише УНН.

Цитата

“Збиття рейсу MH17 стало однією з найжахливіших сторінок збройної агресії російської федерації проти України і дало зрозуміти, що дії держави-агресора мають наслідки для усього світового співтовариства.

Ми закликаємо всі залучені держави та сторони у повній мірі співпрацювати відповідно до Резолюції РБ ООН 2166 (2014) задля притягнення росії та усіх причетних до відповідальності за цей ганебний та жорстокий випадок порушення норм міжнародного права”, - йдеться у повідомленні МЗС.

Деталі

МЗС привітало прийняття рішення Окружним судом міста Гаага щодо визнання винними й засудження до довічного позбавлення волі трьох осіб, які були посібниками в збитті літака рейсу MH17.

Також, згідно із заявою, Україна вітає рішення Ради Міжнародної організації цивільної авіації (ІКАО) та Європейського суду з прав людини щодо визнання їхньої юрисдикції розглядати спори щодо порушення Росією своїх міжнародно-правових зобов’язань.

МЗС зауважило, що під час проведення слухань в Міжнародному Суді ООН у червні 2023 року, Київ окремо наголосив на порушеннях росією положень Міжнародної конвенції про боротьбу з фінансуванням тероризму, зокрема, через транспортування зброї на територію України, що призвело до збиття рейсу MH17.

“Україна продовжить докладати усіх можливих зусиль аби встановити справедливість для жертв трагедії, домогтись відповідальності та гарантій неповторення подібного трагічного інциденту”, - наголосили у МЗС.

Додамо

Європейський Союзочікує, що росія визнає свою відповідальність за збиття малазійського Boeing рейсу MH17, внаслідок якого загинуло 298 осіб 17 різних національностей, і повністю співпрацюватиме над зусиллями щодо встановлення істини. Про це йдеться в заяві Високого представника ЄС з питань закордонних справ і політики безпеки Жозепа Борреля до дев'ятих роковин катастрофи.

Нагадаємо

Сьогодні, 17 липня, 9-та річниця збиття проросійськими терористами літака Boeing Malaysia Airlines в небі над Україною

Теги по теме
Украина Россия МИД Украины MH17
Источник материала
Поделиться сюжетом