Судитимуть пособницю ексголови ДФС за зловживання становищем в інтересах депутата у газовій справі
Судитимуть пособницю ексголови ДФС за зловживання становищем в інтересах депутата у газовій справі

Судитимуть пособницю ексголови ДФС за зловживання становищем в інтересах депутата у газовій справі

КИЇВ. 17 липня. УНН. До суду направлений обвинувальний акт стосовно начальниці відділу департаменту Державної фіскальної служби України. Її підозрюють у допомозі колишньому голові ДФС Роману Насірову зловживанням становищем в інтересах народного депутата у газовій справі. Про це повідомляє Спеціалізована Антикорупційна прокуратура, пише УНН.

Деталі

Повідомляється, що з травня 2015 року по квітень 2016 року голова ДФС за пособництва директора департаменту та начальниці відділу ДФС ухвалив економічно необґрунтовані рішення про розстрочення сум платежів з рентної плати за користування надрами для видобування корисних копалин для підконтрольних нардепу підприємств.

У результаті цих дій державний бюджет не отримав понад 2 млрд грн рентної плати, зазначили в САП.

У грудні 2022 року начальниці відділу ДФС повідомлено про підозру, а вже у лютому 2023 року завершено слідство та відкрито матеріали справи на ознайомлення.

Дії начальниці відділу ДФС кваліфіковані за ч. 5 ст. 27 ч. 2 ст. 364, ч. 5 ст. 27 ч. 1 ст. 366 КК України.

Їй загрожує покарання від трьох до шести років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років. А також штраф від п’ятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Нагадаємо

В листопаді 2017 року САП направила справу Насірова до суду. Колишній посадовець підозрюється в одержанні на свою користь та на користь третіх осіб понад 722 млн грн неправомірної вигоди за вчинення дій, пов’язаних із відшкодуванням ПДВ у значному розмірі юридичним особам, підконтрольним власнику агрохолдингу (ч. 4 ст. 368 КК України).

У лютому 2023 року повідомлялося, що слідство у справі щодо колишнього голови ДФС України Романа Насірова та його радника, підозрюваних в одержанні неправомірної вигоди в особливо великому розмірі - понад 722 млн грн, завершено.

Справу ексголови ДФС Насірова щодо хабара у 722 млн грн скерували до суду у травні.

В червні Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду залишила без змін запобіжний захід колишньому голові ДФС України.

Теги по теме
Украина Суд Коррупция ГФС
Источник материала
Поделиться сюжетом