Головко може повертатися на роботу: ВАКС не відсторонив від посади главу Тернопільської облради
Головко може повертатися на роботу: ВАКС не відсторонив від посади главу Тернопільської облради

Головко може повертатися на роботу: ВАКС не відсторонив від посади главу Тернопільської облради

Так, під час засідання у Вищому антикорупційному суді розглядали чергове клопотання. У ньому йшлося про відсторонення Михайла Головка з посади глави Тернопільської облради.

Суд у клопотанні відмовив

Адвокат Михайла Головка Олександро Тананакін дав коментар "Суспільному". Він зазначив, що прокурор вимагав відсторонення від посади його підзахисного "з метою запобігти ризику".

Але для цього вже є ухвала про обрання запобіжного заходу, яка вже запобігає всім тим ризикам, про які зазначав прокурор. Тому подвоювати запобіжний захід немає ні мети, ні сенсу,
– зазначив він.

Власне, не задовольнив клопотання прокурорів суддя ВАКС Ярослав Шкодін. Відтак, Михайло Головко може повернутися на своє робоче місце.

Михайло Головко і кількамільйонний хабар: що відомо

  • Зауважимо, що про справу Михайла Головка повідомили у НАБУ та САП. Там зазначили, що його та двох заступників викрили на хабарі у розмірі 2,4 мільйона гривень.
  • Якщо говорити детальніше, то 26 червня НАБУ затримало Головка, а також Ігоря Дем'янчука та Ігоря Гайдука. Власне, їх підозрюють у вимаганні хабаря на кілька мільйонів гривень.
  • Головку та іншим підозрюваним загрожує ув'язнення на термін від 8 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади на строк до 3 років з конфіскацією майна.
  • Напередодні йому обрали запобіжний захід. Мовилося про арешт з заставою у 805 тисяч гривень. Цю суму за нього внесли, тож він спокійно вийшов із СІЗО.
  • Зауважимо, що тоді прокурори прохали про заставу у розмірі 13 мільйонів гривень. Але його адвокат цю вимогу назвав "нонсенсом". Мовляв, його підзахисний має чотирьох дітей, а також дружину, котра не працює.
  • До слова, тоді прийшла підтримати свого однопартійця членкиня ВО "Свобода". Мовиться про народну депутатку Верховної Ради Оксану Савчук. Вона заявляла, що може взяти Михайла Головка на поруки.
Теги по теме
Тернополь
Источник материала
Поделиться сюжетом