19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Джапарова: Партнери мають чітко зрозуміти, що без Криму не може бути мирних перемовин
Джапарова: Партнери мають чітко зрозуміти, що без Криму не може бути мирних перемовин

Джапарова: Партнери мають чітко зрозуміти, що без Криму не може бути мирних перемовин

Міжнародна Кримська платформа має сформувати у партнерів України абсолютно чітке розуміння, що без повернення тимчасово окупованого Криму не може бути жодних мирних перемовин.

Про це заявила перша заступниця міністра закордонних справ Еміне Джапарова у виступі на відкритті Міжнародного форуму експертної мережі міжнародної Кримської платформи, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Вона нагадала, що міжнародна Кримська платформа об’єднує понад 60 країн і міжнародних організацій з одним стратегічним завданням – деокупація Криму. Вона також зазначила, що початково Кримська платформа запускалася як політико-дипломатичний інструмент, однак після повномасштабного вторгнення Росії 24 лютого 2022 року її тактичне завдання трансформувалося.

«Якщо раніше ми собі ставили за мету повернути тему Криму до міжнародного порядку денного.., то сьогодні, окрім іншого, вона полягає в тому, щоб сформувати абсолютно чітке розуміння у наших партнерів, що без Криму не може бути перемовин, що миру в Україні не може бути без Криму», - сказала Джапарова.

У цьому контексті вона зауважила, що нині лунають різні пропозиції Україні: «давайте так, давайте різними іншими форматами, різні країни продукують різні документи».

«Але українська позиція абсолютно чітка: є Формула миру Президента Зеленського, є Кримська платформа, де лідерство бере Президент України, який чітко транслює один сигнал: Крим – невід’ємна частина України, і без Криму ніяких перемовин, ніяких домовленостей не може бути», - наголосила перша заступниця міністра.

Як повідомлялося, у Києві проходить Міжнародний форуму Експертної мережі Кримської платформи «Бачення майбутнього: експертний погляд». Спікерами та учасниками форуму є провідні експерти з понад 20 країн світу.

Теги по теме
Крым
Источник материала
Поделиться сюжетом