Луганське пропагандистське медіа зареєструвалося в Росії
Луганське пропагандистське медіа зареєструвалося в Росії

Луганське пропагандистське медіа зареєструвалося в Росії

На сайті компанії йдеться, що засновником медіагрупи є Павло Дрьомов, один з ключових бойовиків терористичної організації «ЛНР», якого ліквідували у грудні 2015-го.

У російському єдиному державному реєстрі юридичних осіб з’явилися дані про пропагандистське медіа «Общество с ограниченной ответственностью "Казачья медиагруппа"», що працює на Луганщині, повідомила представниця ІМІ з тимчасово окупованих територій.

Так, компанія платить податки до держбюджету країни-агресора. Згідно з інформацією в реєстрі, вона зареєструвалася 12 липня 2023 року і базується в окупованій Кадіївці.

Керівником медіагрупи вказаний Олексій Дегтярь. За даними сайту «Миротворець», він зареєстрований у місті Теплогірськ на Луганщині.

Як зауважили в ІМІ, на сайті компанії йдеться, що засновником медіагрупи є Павло Дрьомов, один з ключових бойовиків терористичної організації «ЛНР», якого ліквідували у грудні 2015-го. Його машина вибухнула, коли він їхав на весілля. У самому угрупованні тоді стверджували, що вибухівку заклали диверсанти.

Натомість тодішній директор Департаменту комунікацій МВС України Артем Шевченко заявив, що «загибель Дрьомова, як власне, і попередніх ватажків терористів у "ЛНР" (Бєднова, Іщенка, Мозгового), могла бути наслідком суперечок між неконтрольованими козачими ватажками та їхніми російськими кураторами».

Ілюстрація: unsplash

Теги по теме
Россия
Источник материала
Поделиться сюжетом