У Китаї заявили, що готові розширити торгівлю з Україною
У Китаї заявили, що готові розширити торгівлю з Україною

У Китаї заявили, що готові розширити торгівлю з Україною

КИЇВ. 20 липня. УНН. Віце-міністр торгівлі Китаю Лінг Джі зустрівся у Пекіні в четвер із заступником міністра економіки України Тарасом Качкою. Під час зустрічі він заявив, що КНР готова розширити імпорт продукції з України та співпрацювати з країною для розвитку двостороннього економічного та торговельного співробітництва, пише УНН з посиланням на Reuters.

Цитата

"Китай готовий налагодити відносини співпраці між агентствами із заохочення інвестицій двох країн і постійно розширювати простір для торгівлі та інвестиційного співробітництва", - заявив Лінг.

Деталі

Як пише видання, це перший візит українського урядовця на високому рівні до країни, яка має "безмежне" партнерство з москвою, з 2019 року. Співрозмовник Reuters на умовах анонімності розповів, що зустріч Качки з Лінгом пройшла відбулася в четвер вранці за пекінським часом. Український посадовець прибув до Пекіна в середу і повинен вилетіти в п'ятницю, 21 липня, зазначило джерело.

Згідно зі звітом міністерства торгівлі Китаю про зустріч, Пекін висловив готовність розширити імпорт якісної продукції з Києвом та співпрацювати для "активного розвитку взаємовигідного двостороннього економічного та торговельного співробітництва" між двома країнами. Зі свого боку Качка повідомив, що Україна сподівається на розширення експорту сільськогосподарської продукції до Китаю.

"Українська сторона посилюватиме зусилля для захисту безпеки підприємств, які фінансуються Китаєм в Україні. Ми готові працювати разом з Китаєм, щоб сприяти здоровому та сталому розвитку економічних і торгових відносин між двома країнами", - сказав Качка під час зустрічі, йдеться у звіті міністерства.

Повідомляється, що візит відбувся після прибуття нового посла України та колишнього міністра України з питань стратегічної промисловості Павла Рябікіна, який розпочав свою роботу на посаді минулого місяця. Вона також пройшла на тлі рішення росії  вийти з підписаної ООН угоди про експорт зерна.

Нагадаємо

Голова Одеської обласної військової адміністрації Олег Кіпер повідомив, що 20 липня від російської ракети постраждала будівля генерального консульства Китайської Народної Республіки в Одесі.

Речник МЗС Олег Ніколенко зазначив, що через пошкодження приміщення генерального консульства Китаю в Одесі постраждалих немає. 

Теги по теме
Украина Китай экспорт
Источник материала
Поделиться сюжетом