19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Тримав позиції під Мар’їнкою: на Полтавщині попрощалися з воїном, який загинув після бою із загоном кадирівців. Фото
Тримав позиції під Мар’їнкою: на Полтавщині попрощалися з воїном, який загинув після бою із загоном кадирівців. Фото

Тримав позиції під Мар’їнкою: на Полтавщині попрощалися з воїном, який загинув після бою із загоном кадирівців. Фото

У середу, 19 липня, в Миргородському районі Полтавщини провели в останню земну дорогу мужнього воїна ЗСУ, справжнього Героя України – 36-річного Романа Паляницю. Захисник загинув на початку травня під Мар’їнкою, разом із побратимами відбивши загін окупантів-кадировців.

Жалобного дня громада зібралася в рідному селі військовослужбовця, який воював у багатьох гарячих точках на сході країни, аби віддати йому шану. Про це повідомила Великобагачанська селищна рада, публікуючи у Facebook фото з церемонії прощання (щоб переглянути, доскрольте новину до кінця).

"5 травня у зруйнованій вщент Мар’їнці четверо бійців ЗСУ в нерівній жорстокій битві протистояли більш ніж 30 окупантам із загону кадировського "Ахмата". Билися мужньо та самовіддано і – перемогли, втримали позицію, розбивши ворога. Та, на жаль, пряме влучання під час мінометного обстрілу, що розпочався після бою, забрало життя одного з Героїв", – описали в повідомленні деталі смерті воїна.

Зазначається, що Роман Миколайович народився 16 липня 1986 року в селищі Велика Багачка. Після закінчення місцевої школи він продовжив навчання у Міжрегіональній Академії управління персоналом (МАУП).

Згодом працював на ТОВ "Великобагачанський комбікормовий завод", проходив строкову військову службу у лавах української армії. Опісля створив сім’ю з коханою Діаною, у 2015-му в них народилася донечка Анастасія.

Останні роки чоловік працював у ФОП "Вороненко", а наприкінці весни 2022-го був мобілізований до ЗСУ. Він сміливо боронив Україну від російських окупантів, воював у багатьох гарячих точках, зокрема на східних напрямках фронту.

Бойові побратими, які прийшли попрощатися з Романом Паляницею, згадують його, як надійного друга, справжнього воїна, котрий ніколи не відмовлявся виконувати завдання і не жалівся на біль та втому, а завжди підтримував і допомагав.

"Про таку людину, як Роман, дуже важко говорити в минулому часі, боляче усвідомлювати, що його вже немає з нами", – зазначили вони.

19 липня чин відспівування захисника України провели в церкві Різдва Богородиці. Потім траурний кортеж вирушив до рідного дому Героя, а звідти – на кладовище, де його поховали з усіма військовими почестями.

"Схиляємо голову, висловлюємо щирі співчуття та низько вклоняємось мамі Героя Галині Григорівні, дружині Діані, донечці Анастасії, брату Сергію, сестрі Наталії, всім рідним, побратимам, друзям і близьким. З великою скорботою поділяємо біль втрати. Вічна та світла пам’ять Герою, який не шкодуючи власного життя захищав наш мирний сон і наше щасливе майбутнє", – підкреслили у Великобагачанській громаді.

Як повідомляв OBOZREVATEL, на Кіровоградщині 21 липня попрощаються із 21-річним воїном ЗСУ Максимом Деркачем, чиє молоде життя обірвалося торік на фронті в Запорізькій області. Захисник загинув, мінуючи дорогу задля стримування ворога.

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі Obozrevatel, Threads та Viber. Не ведіться на фейки!

Источник материала
Поделиться сюжетом