20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Справу "Межигірʼя" суд розглядатиме по суті
Справу "Межигірʼя" суд розглядатиме по суті

Справу "Межигірʼя" суд розглядатиме по суті

Справу "Межигірʼя" суд розглядатиме по суті

У випадку визнання винними, Януковичам загрожує до 15 років за ґратами.

Відбулося засідання Вищого антикорупційного суду стосовно справи про заволодіння резиденцією "Межигір'я", де обвинуваченими є Віктор та Олександр Януковичі. На засіданні суд ухвалив рішення про призначення справи до розгляду по суті. Про це повідомляє Центр протидії корупції.

ВАКС дозволив розглядати справу у межах спеціального судового розгляду. Так засідання можуть проводити без обвинувачених. Януковичам загрожує до 15 років за ґратами з конфіскацією майна, якщо суд визнає їх винними.

Адвокати Януковичів були проти завершення підготовчого провадження та просили надати їм додатковий час для консультації з клієнтом. За їх словами Янукович зараз нібито проживає у Санкт-Петербурзі. Захист також заявив черговий відвід суддям, але його залишили без розгляду, оскільки він містив ознаки зловживання та спрямований на затягування справи. Як повідомляє ЦПК, більшість засідань у справі відкладали, тому що адвокати постійно хворіли, не приходили на засідання, побоювалися обстрілів, ходили у відпустки тощо.

Нагадуємо, обвинувальний акт та матеріали ще однієї справи Віктора Януковича направили до суду. Розглядатиметься справа стосовно захоплення влади у 2010 році.

 

Источник материала
Поделиться сюжетом