У росії зізнались у депортації українських дітей
У росії зізнались у депортації українських дітей

У росії зізнались у депортації українських дітей

Дмитро Лубінець назвав «геноцидом нації» вивезення з України понад 700 тисяч українських дітей, в депортації яких зізналася уповноважена з прав дитини РФ Марія Львова-Бєлова.

Про це омбудсмен з прав людини написав у Telegram.

«Під виглядом “добрих справ”, евакуації чи відпочинку росія вивозить українських дітей на територію російської федерації чи тимчасово окупованого Криму», — пише Лубінець.

Росіяни переважно вивозять сиріт, вихованців інституційних закладів та дітей. Львова-Бєлова вивозить українських дітей у прийомні російські родини, що є злочином«Заявляю, що така політика стосовно українських дітей є складовою геноциду нашої нації, порушує міжнародне гуманітарне право. Це кричуще порушення прав дітей, які стають заручниками російської федерації», — зазначає Лубінець.

 

 

Він закликав світ звернути увагу на злочини щодо українських дітей та робити усе можливе, аби повернути всіх дітей на територію України. До того ж омбудсмен звернувся до представниці генерального секретаря ООН з питань дітей і збройних конфліктів Вірджинії Гамби із проханням отримати від РФ списки депортованих українських дітей і передати Україні.

 

У росії зізнались у депортації українських дітей - Фото 1
Источник материала
loader
loader