ВАКС розпочав розгляд по суті у справі Насірова
ВАКС розпочав розгляд по суті у справі Насірова

ВАКС розпочав розгляд по суті у справі Насірова

КИЇВ. 3 серпня. УНН. Вищий антикорупційний суд призначив розгляд по суті у справі стосовно колишнього голови ДФС України Романа Насірова та його радника щодо хабаря у 722 млн гривень. Про це повідомляє УНН із посиланням на пресслужбу Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Цитата

«3 серпня 2023 року за результатами підготовчого розгляду колегія суддів ВАКС призначила та фактично розпочала розгляд по суті у справі стосовно колишнього Голови ДФС України та його радника, обвинувачених в одержанні понад 722 млн грн неправомірної вигоди», - йдеться у повідомленні.

Також суд розглянув та задовольнив клопотання САП про здійснення спеціального судового провадження стосовно радника голови ДФС.

Крім того, судом задоволено клопотання прокурора і продовжено до 23 вересня строк тримання під вартою колишнього голови ДФС України з альтернативою внесення понад 261,58 млн грн застави.

Наступне засідання у справі призначено на 14 вересня.

Нагадаємо

Колишній посадовець підозрюється в одержанні на свою користь та на користь третіх осіб понад 722 млн грн неправомірної вигоди за вчинення дій, пов’язаних із відшкодуванням ПДВ у значному розмірі юридичним особам, підконтрольним власнику агрохолдингу (ч. 4 ст. 368 КК України).

У лютому 2023 року повідомлялося, щослідство у справі щодо колишнього голови ДФС України Романа Насірова та його радника, підозрюваних в одержанні неправомірної вигоди в особливо великому розмірі - понад 722 млн грн, завершено.

Справу ексголови ДФС Насірова щодо хабаря у 722 млн грн скерували до суду у травні.

Теги по теме
Суд Коррупция ГФС
Источник материала
Поделиться сюжетом