Видання Delo.ua викупила колишня директорка з комунікацій компанії Noosphere Тетяна Снопко
Видання Delo.ua викупила колишня директорка з комунікацій компанії Noosphere Тетяна Снопко

Видання Delo.ua викупила колишня директорка з комунікацій компанії Noosphere Тетяна Снопко

За даними NV, раніше вона співпрацювала з мільйонером українського походження Максимом Поляковим та маловідомим українським бізнесменом Максимом Кріппою, в будинку якого зареєстрована компанія «Смартленд», що придбала київський готель «Дніпро».

Тетяна Снопко стала власницею компаній «Комунікаційний хаб Економіка» та «Медіаманія», які ведуть проєкти Delo.ua, «ТОП-100», Wo.mo, Marketing Media Review, наприкінці 2022 року. На зміну власника в державному реєстрі звернуло увагу видання NV.

Журналісти зауважують, що до осені 2021 року Тетяна Снопко керувала комунікаціями в компанії Noosphere американського бізнесмена українського походження Максима Полякова.

Раніше він розвивав у США аерокосмічну компанію Firefly, однак згодом продав свою частку на вимогу американського уряду.

Окрім цього, за інформацією NV, Снопко співпрацювала з колишнім бізнес-партнером Полякова — Максимом Кріппою, який донедавна був маловідомим бізнесменом, засновником десятка компаній, які займаються торгівлею, рекламою та виробництвом програмного забезпечення. 

На початку 2022-го він став офіційним власником української кіберспортивної команди Navi. У його будинку в Броварах також зареєстровано компанію «Смартленд», яка придбала київський готель «Дніпро».

З кінця минулого року на сайті Delo.ua з’явилися компліментарні новини про Кріппу стосовно успіхів Navi та його допомоги ЗСУ.

Тетяна Снопко розповіла, що раніше вона надавала Кріппі консультаційні послуги, але їх деталі — під угодою про нерозкриття. 

«Я ні на кого не працюю», — запевнила нова медіавласниця.

У благодійному фонді Кріппи також заперечили його участь в угоді з купівлі видань.

Нещодавно «Детектор медіа» повідомив про те, що Тетяна Снопко купує видання «Главком». 

«До фіналізації угоди я не можу її коментувати. Наразі угода на половині шляху — інтелектуальна власність ще не за мною. Як тільки угоду буде завершено, ми вийдемо з коментарями», — прокоментувала Снопко. 

11 лютого 2019 одинадцять співробітників видання Delo.ua (бізнес/медіабюро Ekonomika+) заявили, що залишають проект через «різні погляди» на розвиток із новими власниками. Із видання звільнились головна редакторка Дар’я Куренкова, її заступник Сергій Чепінський, журналістки Тетяна Кучер, Ірина Гудзь, Інна Рослік, Наталя Міняйло, Оксана Тарасенко, редакторка стрічки новин Віта Попова, редакторка «ТОП-100» Любомира Ремажевська, дата-аналітикиня Любов Петрушко та керівник проєктів Артем Ільїн.

Керівник Ekonomika+ Ілля Чудновський пояснив звільнення журналістів тим, що нова команда топ-менеджменту медіабюро «зіткнулась з принциповим небажанням частини журналістської команди ділового порталу delo.ua до будь-яких змін або експериментів з форматами».

У березні 2019 стало відомо, що шефредакторкою Ekonomika+ і головною редакторкою напрямку «ТОП-100. Рейтинги найбільших» стала Олена Мошенець, а головним редактором порталу Delo.ua — В'ячеслав Мироненко.

Фото: Тетяна Снопко/фейсбук

Источник материала
Поделиться сюжетом