ЮНІСЕФ передав Україні 240 тисяч доз оральної вакцини проти поліомієліту
ЮНІСЕФ передав Україні 240 тисяч доз оральної вакцини проти поліомієліту

ЮНІСЕФ передав Україні 240 тисяч доз оральної вакцини проти поліомієліту

Дитячий фонд Організації Об'єднаних Націй ЮНІСЕФ доправив в Україну як гуманітарну допомогу 240 тисяч доз оральної вакцини проти поліомієліту.

Про це повідомила пресслужба Міністерства охорони здоров’я, передає Укрінформ.

За даними МОЗ, для захисту від вірусу поліомієліту в Україні використовують два типи вакцин: інактивовану (ІПВ), що вводиться у вигляді ін’єкцій, та оральну (ОПВ), яку приймають у вигляді крапель у рот. Зазначається, що краплі формують імунітет у кишківнику дитини і тим самим зупиняють поширення інфекції.

«240 000 доз оральної поліомієлітної вакцини на підтримку Національної програми імунізації в Україну доставив ЮНІСЕФ як гуманітарну допомогу», - поінформували у МОЗ.

Голова Представництва ЮНІСЕФ в Україні Мурат Шахін наголосив на важливості забезпечити безперебійний доступ до життєво важливих вакцин для дітей і дорослих та підтримувати високий рівень охоплення плановою імунізацією.

«Кожна дитина має право на належні медичні послуги. В умовах, коли триває війна та вимушене переміщення, прогалини в охопленні імунізацією становлять загрозу для здоров’я дітей. Ми повинні пересвідчитися, що діти, які пропустили планові щеплення, мають змогу їх надолужити», – сказав Шахін.

У міністерстві також нагадали, що кожна дитина до 14 років має отримати шість доз вакцини проти поліомієліту. Щеплення проводяться у 2, 4, 6 та 18 місяців, 6 і 14 років, що забезпечує захист на все життя.

Як повідомляв Укрінформ, 1 серпня у МОЗ заявили, що охоплення обовʼязковими щепленнями дітей до 16 років не досягають рекомендованого рівня.

Теги по теме
Вакцина Министерство здравоохранения
Источник материала
loader
loader