"Тоттенгем" – "Шахтар": чим цікавий благодійний матч чемпіона України та де дивитися пряму трансляцію?
"Тоттенгем" – "Шахтар": чим цікавий благодійний матч чемпіона України та де дивитися пряму трансляцію?

"Тоттенгем" – "Шахтар": чим цікавий благодійний матч чемпіона України та де дивитися пряму трансляцію?

Вже 6 серпня донецький "Шахтар" проведе благодійний контрольний матч проти лондонського "Тоттенгема", який відбудеться на домашній арені "шпор". Товариські поєдинки частенько бувають не надто цікавими, адже без будь-якої турнірної мотивації футболістів важко змусити демонструвати максимум їхніх можливостей. Однак це не той випадок. Чим же цікава ця гра і навіщо взагалі "гірникам" потрібен спаринг посеред сезону – розповідаємо далі.

  • Що за матч і в чому його суть?

Головна мета цього футбольного заходу – благодійна. Саме на цьому наголошували обидва клуби, анонсуючи майбутній поєдинок. Під час гри будуть зібрані кошти для благодійного фонду Shakhtar Social, який надає фінансову підтримку, гуманітарну та медичну допомогу дітям та сім'ям по всій Україні з початку повномасштабної війни росії проти нашої країни. "Тоттенгем" також зробить фінансовий внесок і пожертвує прибуток від продажу квитків.

Генеральний директор "Шахтаря" Сергій Палкін заявив, що гра з одним із топів англійського футболу сприятиме підвищенню поінформованості людей у всьому світі про війну в Україні та боротьбу, яку веде наш народ. Крім того, кошти, зароблені від проведення матчу, допоможуть у вирішенні гуманітарних проблем, з якими стикаються зараз українці.

  • Де дивитися гру?

Благодійний поєдинок "Тоттенгем" – "Шахтар" ексклюзивно покаже один з кращих українських спортивних телеканалів XSPORT. Пряма трансляція зустрічі з новенької арени "Тоттенгем Хотспур Стедіум" у столиці Великої Британії Лондоні відбудеться 6 серпня та розпочнеться о 15:55 за київським часом.

Коментуватимуть матч з місця подій найвідоміші українські коментатори, імена яких будуть оголошені напередодні гри.

Телеканал XSPORT та трансляція "Тоттенгем" - "Шахтар" доступні в Т2, у супутниковому телебаченні, у всіх провідних кабельних операторів та на ОТТ платформах.

Дивіться лише на XSPORT!

  • А щодо футбольної складової? Навіщо дивитись цю гру?

Благодійність – це чудово, але включно з трансляцією матчу, вболівальник хоче подивитися насамперед якісний футбол. І в даному випадку у глядачів будуть усі шанси його побачити, адже є ціла низка підстав сподіватися на те, що обидві команди гратимуть на повну силу і ставитимуться до цієї гри з усією серйозністю. Тож чим цікавий поєдинок "Тоттенгем" - "Шахтар" зі спортивної точки зору?

  • Перше випробування топовим суперником для "Шахтаря" ван Леувена

Вперше після призначення нового головного тренера гірники зіграють проти сильної команди з топ-5 ліг. Мотивація футболістів показати себе на тлі такого опонента буде просто неймовірною, тому про жодну економію сил, надмірну обережність, властиву контрольним матчам, або недостатню концентрацію не може йтися. В рамках передсезонних зборів "Шахтар" вже зустрічався із серйозним опонентом – амстердамським "Аяксом". Тоді дати бій, на жаль, не вийшло (0:3), але тепер нідерландський наставник і його команда точно захочуть довести всім, і насамперед собі, що вони здатні гідно виглядати проти суперників такого рівня.

  • Шанс побачити, у якій формі "Шахтар" підійшов до старту сезону

На момент цього матчу новий сезон для помаранчево-чорних вже буде офіційно відкритий. Донецький клуб стартує в УПЛ 29 липня, а отже, контрольний матч з "Тоттенгемом" відбудеться між серією офіційних. Такий спаринг буде набагато показовішим, ніж контрольні ігри перед сезоном. По ньому можна приблизно оцінити готовність "гірників" тут і зараз, зробити висновки про форму команди та її окремих виконавців.

  • Можливість подивитися на оновлений "Тоттенгем"

Українським уболівальникам цей матч цікавий переважно у контексті "Шахтаря", але любителям англійського футболу чи конкретно "шпор" цікаво подивитися ще й на господарів. Після провального сезону в лондонському клубі відбувається багато цікавого: прийшов новий головний тренер Анге Постекоглу і кілька дорогих новачків – Меддісон, голкіпер Вікаріо, викупили Педро Порро і Деяна Кулусевського, на правах вільного агента підписали екс-гравця "Шахтаря" Манора Соломона.

"Тоттенгем" у цьому матчі теж не клеїтиме дурня: вже через тиждень після гри, 13 серпня, команда має стартувати в АПЛ, тож для лондонців це буде остання (ну чи передостання, враховуючи, що 8 числа вони проведуть спаринг з "Барселоною") перевірка сил перед початком тривалого та складного сезону. Та й кому зрештою не хочеться перемогти перед рідними вболівальниками?

  • Рідкісний випадок, коли "Шахтар" може зіграти з позиції аутсайдера

Поєдинок з таким суперником – це ще й хороша можливість відпрацювати гру другим номером. У чемпіонаті України такі навички "гірникам" доводиться використовувати вкрай рідко, оскільки коли 90% суперників просто закриваються на своїй половині і намагаються відбитися, в цьому просто немає потреби. А ось у Лізі чемпіонів, де донеччани стартують трохи більше ніж через місяць, уміння дисципліновано оборонятися та витискати максимум на контратаках – чи не головна зброя команди протягом багатьох років. Матч проти "Тоттенгема" – чудова можливість змоделювати ситуацію, коли команді доведеться багато терпіти у захисті та спробувати здобути позитивний результат. І це ще одна причина для "гірників" поставитися до цієї зустрічі максимально серйозно.

  • Прощальний матч Андрія П'ятова

Цей поєдинок стане останнім у професійній кар'єрі легендарного голкіпера гірників та збірної України Андрія П'ятова, котрий віддав клубу 16 років. Попрощатися з футболом у матчі з такою яскравою афішею – мрія будь-якого гравця. Проте з футболом П'ятов навряд чи попрощається: клуб запропонував йому увійти до тренерського штабу як наставник воротарів. Так що це буде лише останній танець легенди як гравця, який ви зможете побачити у прямому ефірі.

Источник материала
Поделиться сюжетом