У селах та на прифронтових територіях запрацюють мобільні аптеки
У селах та на прифронтових територіях запрацюють мобільні аптеки

У селах та на прифронтових територіях запрацюють мобільні аптеки

КИЇВ. 7 серпня. УНН. Кабін міністрів України ухвалив постанову, якою дозволив аптекам утворювати мобільні пункти. Вони зможуть функціонувати у селах, де відсутні аптеки, та на прифронтових територіях. Про це повідомляє УНН із посиланням на пресслужбу Міністерства охорони здоров'я.

Деталі

Мобільні аптеки дозволили відкривати у сільській місцевості, де відсутні аптечні пункти, а у мешканців – обмежений доступ до лікарських засобів.

Також, на період воєнного стану, такі пересувні аптечні пункти зможуть працювати на прифронтових територіях та у зонах надзвичайних ситуацій, де наразі суттєво зруйнована медична інфраструктура.

Зокрема, такі аптечні пункти відпускатимуть ліки, які підлягають відшкодування державою вартості за програмою «Доступні ліки».

В мобільних пунктах діятимуть ті ж правила відпуску лікарських засобів, як і в стаціонарних аптеках. Всі рецептурні препарати відпускатимуться виключно за рецептом (як паперовим, так і електронним).

Доповнення

У МОЗ зазначають, що наразі в селах та селищах міського типу працюють близько 5 700 аптек та аптечних пунктів. Натомість загалом по країні залишається понад 20 000 сіл, які не мають аптек.

Нагадаємо

Раніше уряд заборонив аптекам вказувати на вивісках рівень цінта порівнювати себе з конкурентами.

Теги по теме
Украина Кабмин
Источник материала
loader
loader