Суд оштрафував Twitter за перешкоджання розслідуванню справи Трампа
Суд оштрафував Twitter за перешкоджання розслідуванню справи Трампа

Суд оштрафував Twitter за перешкоджання розслідуванню справи Трампа

Спецпрокурор, що займається цією справою, отримав ще в січні ордер на обшук облікового запису Трампа, та соцмережа відклала його виконання.

Суд у США оштрафував Twitter через зволікання та перешкоджання з розслідуванням справи колишнього президента Дональда Трампа. Про це йдеться в постанові Апеляційного суду США по округу Колумбія, Reuters в середу, 9 серпня.

ЗМІ зазначає, що спеціальний прокурор США, який розслідує дії Дональда Трампа, отримав ордер на обшук облікового запису колишнього президента у Twitter у січні, проте соціальна мережа відклала його виконання.

Апеляційний суд США в окрузі Колумбія підтвердив рішення федерального судді про визнання дій Twitter неповажними. Соцмережу оштрафували на 350 млн доларів.

У постанові мовиться про те, що Twitter висловив стурбованість з приводу Першої поправки з приводу наказу про нерозголошення, виданого у зв’язку з ордером, оскільки компанія хотіла повідомити про це Трампа.

Зазначимо, що публікації Трампа загальнодоступні, однак компанія також зберігає закриту інформацію про облікові записи, як-от прямі повідомлення, чернетки твітів, дані про місцеперебування і тип пристрою, який вони використовують для надсилання.

Ордер пов’язаний з розслідуванням подій, пов’язаних зі штурмом Капітолія 6 січня 2021 року прихильниками Трампа, коли він ще був президентом.

Нагадаємо,, Дональд Трамп у середу, 3 серпня, прибув до Окружного суду Вашингтона.  



Теги по теме
США Дональд Трамп расследование Twitter штраф
Источник материала
loader
loader