Пентагон: ЗСУ загалом отримали понад 2 млн 155-мм снарядів. Касетні застосовують як слід
Пентагон: ЗСУ загалом отримали понад 2 млн 155-мм снарядів. Касетні застосовують як слід

Пентагон: ЗСУ загалом отримали понад 2 млн 155-мм снарядів. Касетні застосовують як слід

За час повномасштабної війни України проти Росії США передали Збройним Силам України понад 2 млн 115-міліметрових снарядів. Отримані нещодавно касетні боєприпаси українські війська застосовують належним чином. Про це заявив речник Міністерства оборони США Пет Райдер на брифінгу.

"На сьогоднішній день ми поставили понад два мільйони 155-мм снарядів в Україну з початку бойових дій", – сказав Райдер.

Він наголосив, що США змогли швидко збільшити виробництво 155 боєприпасів. 

"Зі 14 000 на місяць у лютому 22-го до приблизно 24 000 на місяць в даний час, і ми плануємо вийти на рівень понад 80 000 на місяць протягом наступного року", – розповів речник Пентагону.

Він додав, що хоча запаси 155 мм снарядів у США не безмежні, Пентагон влаштовує наявна кількість і вона дає можливість продовжувати тісно співпрацювати з союзниками та партнерами по всьому світу на цьому фронті.

Що стосується касетних снарядів, то, за словами представника Пентагону, США надали їх Україні, щоб ЗСУ мали можливість продовжувати боротьбу з противником, що перевершує за артилерією.

"У нас є всі ознаки того, що вони застосовують цю зброю на полі бою належним чином, як вони й заявляли", – сказав Райдер.

  • У середині липня 2023 року Україна почала застосовувати касетні боєприпаси проти окупантів і практично відразу з фронту посипалися скарги росіян на це.
  • У Білому домі зазначили, що українці досить ефективно використовують касетні боєприпаси.
  • 10 серпня повідомлялося, що Україна надала США звіт про використання американських касетних боєприпасів у боротьбі з Росією.

ЗСУ про досвід ударів касетними боєприпасами: Росіяни кричали: "Багато поранених, відступаємо!"

Теги по теме
война
Источник материала
loader
loader