Українські рятувальники розпочали відновлювальні роботи у Словенії
Українські рятувальники розпочали відновлювальні роботи у Словенії

Українські рятувальники розпочали відновлювальні роботи у Словенії

Зведений загін Державної служби України з надзвичайних ситуацій розпочав відновлювальні роботи у постраждалій від повені Республіці Словенія.

Про це ДСНС повідомила у Фейсбуці, передає Укрінформ.

Як зазначається, у складі зведеного загону 51 український рятувальник і 19 одиниць техніки. Роботи вони виконують у районі селища Речиця.

Фахівці ДСНСуже розгорнули пересувний пункт управління, медичний пункт й організували зв’язок, також визначили порядок залучення людей та техніки для ліквідації наслідків повені.

Також на сьогодні проведена робоча нарада з представником RDC – органу управління Європейського механізму цивільного захисту, що координує роботу рятувальних служб з усіх країн, які працюють у цьому районі та з місцевими органами влади.

Для українських рятувальників визначені дві основні локації для роботи в руслі річки Дрета.

Головними завданнями є облаштування греблі для берегоукріплення, розширення та зміна русла річки, водовідведення, очистка русла від дерев і сміття, які принесла велика вода.

"Робота надскладна, адже рятувальникам доводиться постійно працювати в стрімкій течії. Для її виконання фахівці ДСНС мають та застосовують важку інженерну техніку, зокрема 5 гусеневих екскаваторів", – зазначили у службі.

Згідно з планом, роботи триватимуть протягом декількох днів. Після цього будуть визначені нові локації.

Як повідомляв Укрінформ, від початку серпня Словенія потерпає від сильних дощів. Негода спричинила в країні зсуви ґрунту та прорив дамби.

Унаслідок руйнівних повеней у Словенії загинули щонайменше шестеро людей.

Україна для подолання наслідків повеней запропонувала Словенії гелікоптер.

11 серпня Президент України підписав указ про надання Словенії гуманітарної допомоги для подолання наслідків повені. Того ж дня українські рятувальники вирушили на допомогу словенським колегам.

Фото: @Serhiy_Kruk

Теги по теме
ГСЧС
Источник материала
Поделиться сюжетом