Незабаром ШІ звільнить до 30% офісних та медичних працівників
Незабаром ШІ звільнить до 30% офісних та медичних працівників

Незабаром ШІ звільнить до 30% офісних та медичних працівників

У США та Європі близько 300 мільйонам робочих місць може опинитися під загрозою через ШІ . За даними Goldman Sachs, дві третини робочих місць у США можуть бути частково автоматизовані за допомогою штучного інтелекту, а кожне четверте поточне робоче завдання може бути повністю автоматизоване штучним інтелектом у США та Європі.

Зокрема, впровадження штучного інтелекту вплине на посади, які вимагають повторюваного введення даних, юридичне адміністрування, кар’єри, які включають математичні навички – навіть роботи в галузі охорони здоров’я.

Однак більшість експертів погоджуються, що нові інструменти штучного інтелекту спрямовані не так на заміну людей, а більше на усунення повсякденних, ручних завдань або завдань, що потребують уточнення чисел, які вже ненавидять більшість працівників. Фактично, технологія здебільшого допоможе звільнити працівників для вирішення більш важливих завдань, таких як управління проектами, наукові дослідження даних і, можливо, найважливіше, творче мислення та розв'язання проблем.

«Сьогодні немає жодного прикладу системи штучного інтелекту, яка могла б виконувати дослідження даних повністю незалежно від людей», — сказав Ерік Бретену, видатний віце-президент-аналітик дослідницької компанії Gartner. 

Значна частина невпевненості та страху, який відчувають працівники щодо генеративних інструментів штучного інтелекту, базується на незнанні, кажуть експерти. Штучний інтелект у багатьох його формах існує вже понад 50 років, але багато людей просто не визнають, що він був поруч із ними весь цей час.

«Люди завжди боялися штучного інтелекту, тому що їх уявлення про нього є науковою фантастикою; це голлівудське бачення», — сказав Бретену. «Навколо цього багато галасу».

Источник материала
loader
loader