Дату продажу Сенс Банку визначить держава – голова наглядової ради
Дату продажу Сенс Банку визначить держава – голова наглядової ради

Дату продажу Сенс Банку визначить держава – голова наглядової ради

Дату продажу Сенс Банку визначить держава – голова наглядової ради

Так він відповів на заяву Томаша Фіали про бажання придбати банк.

Коли, кому, на яких умовах та за яку ціну продавати націоналізований наприкінці липня цього року Сенс Банк, вирішуватиме держава, яка як єдиний акціонер несе відповідальність за ці питання, повідомив голова наглядової ради фінустанови Шевки Аджунер, пише «Інтерфакс-Україна».

«Наше завдання – зробити все для того, щоб банк був найкомпетентнішим, найбільш привабливим для цієї мети», – сказав він журналістам, коментуючи інформацію про зацікавленість інвестиційної компанії Dragon Capital у купівлі банку.

У свою чергу заступник голови наглядової ради Андрій Свистун наголосив, що держава має на меті вийти з активу, однак перед тим імплементувати найкращі міжнародні практики корпоративного управління та мінімізувати вплив держави на цей актив.

Зазначимо, що днями  гендиректор та засновник Dragon Capital Томаш Фіала в інтерв'ю Bloomberg заявив про потенційну зацікавленість у придбанні Сенс Банку з метою збільшення портфеля роздрібного кредитування.

"Ймовірно, ми шукатимемо можливості об'єднатися з деякими міжнародними співінвесторами, щоб купити цей банк, тому що він досить великий", - сказав глава Dragon Capital, яка до війни придбала Юнекс Банк.

Фіала вважає, що для уряду було б доцільно продати його якнайшвидше, оскільки це вже п'ятий банк, який є у власності держави, що, у свою чергу, збільшило його сумарну частку в банківській сфері до 56%, а «досвід управління державними банками не дуже хороший».

Нагадаємо, що 21 липня Кабінет міністрів України прийняв рішення купити у Фонду гарантування вкладів фізичних осіб акції АТ “Сенс банк”. Рішення про націоналізацію банку відповідно до санкційної політики України було прийнято Національним банком України напередодні.

Про проблеми з націоналізацією банку Фрідмана, голова НБУ Андрій Пишний розповідає Юлії Самаєвій у другій частині інтерв’ю "Ми в Національному банку оголосили війну невизначеності" 

Источник материала
Поделиться сюжетом