Лечо по-одеськи з баклажанів, перцю та часнику на зиму: рецепт від Тетяни Літвінової
Лечо по-одеськи з баклажанів, перцю та часнику на зиму: рецепт від Тетяни Літвінової

Лечо по-одеськи з баклажанів, перцю та часнику на зиму: рецепт від Тетяни Літвінової

Смачна, пряна та дуже проста у приготуванні зимова закуска – це овочеве лечо. Якщо ви любите гостру їжу, тоді додайте перець чилі, спеції, часник.

Кулінарка Тетяна Литвинова поділилася на своєму YouTube-каналі рецептом смачного лечо з баклажанів, перцю, моркви та часнику.

Інгредієнти:

  • Баклажани – 2,5 кг
  • Перець – 2,5 кг
  • Морква – 250 г
  • Часник – 50 г
  • Розчин оцтової кислоти 9% – 50 г
  • Соус томатний чилі – 970 г
  • Соняшникова олія – 75 г
  • Сіль – 50 г
  • Цукор – 50 г

Спосіб приготування:

1. Натріть моркву на середню тертку. Баклажани наріжте кільцями, посоліть і дайте постояти 10 хвилин після змийте чистою водою сіль і відіжміть.

2. Перець наріжте трикутниками і пробланшуйте 1 хвилину в окропі.

3. Змішайте соус томатний чилі, з оцтом і олією, додайте часник, сіль і цукор і прокип'ятіть 5 хвилин.

4. Залийте перець та баклажани соусом і варіть до повної готовності овочів, приблизно 25-30 хвилин.

5. Перекладіть у стерилізовані банки, законсервуйте і переверніть банки догори дном.

Також на OBOZREVATEL ви можете ознайомитись із рецептами:

  • Лечо з кабачків
  • Лечо з цибулею
  • Лечо з рисом
Источник материала
Поделиться сюжетом