Більше 10 податківців засвітились під час дня народження голови ДПС у Австрії: "Дуже заможні люди"
Більше 10 податківців засвітились під час дня народження голови ДПС у Австрії: "Дуже заможні люди"

Більше 10 податківців засвітились під час дня народження голови ДПС у Австрії: "Дуже заможні люди"

Депутатка від "Європейської Солідарності" Ніна Южаніна заявила про свій намір звернутися до НАЗК, щоб з'ясувати за які кошти керівництво податкової виїжджали у відрядження закордон під час війни.

Про це вона написала у виданні "Прямий".

"Нещодавно пабліками ширилася інформація про те, що в.о. голови ДПС разом із підлеглими поїхала до Австрії святкувати свій день народження, вказувався навіть конкретний ресторан і те, що в оплаті цього свята взяли участь українські та частково американські платники податків (Офіс технічної допомоги Департаменту казначейства США). Інформація набула широкого розголосу, а голова податкового комітету присвятив цій темі окремий допис у телеграмі, пригрозивши "протухлим ломам", які "розганяють тупий фейк", кримінальною відповідальністю", - розповідає нардеп.

Голова ДПС Тетяна Кирієнко

Южаніна направила депутатське звернення до глави ДПС Тетяни Кірієнко ,щодо закордонних відряджень працівників податкової за весь час повномасштабного вторгнення.

"Зʼясувалось, що у 22 заходах за межами України брали участь 49 посадових осіб центрального апарату ДПС, були оформлені 92 закордонних відрядження до 10 країн. За цей період 29 працівників були за кордоном 1 раз, 8 осіб – 2 рази, 12 осіб – 3 та більше разів", - йдеться в повідомленні.

Як з'ясувала нардепка, найчастіше виїжджали за кордон заступниця голови ДПС Наталія Калєніченко – 7 відряджень, в.о. голови ДПС Тетяна Кірієнко - 5 відряджень та директор департаменту Тетяна Доценко - 5 відряджень.

Податкова служба, фото із вільних джерел

"Географія закордонних відряджень останнім часом розширилась: якщо в 2022 році це були Польща, Литва, Молдова, Бельгія, то в 2023 році додалися ще 6 країн, у тому числі Австрія, де під час чергового вояжу у ЗМІ "засвітилося" майже все керівництво ДПС. ... А тепер – про скандальний липень 2023 року у Відні. На двох міжнародних заходах там побували 22 керівники різних рівнів центрального апарату ДПС. При цьому в.о. голови ДПС Кірієнко зробила собі аж два відрядження: перше – з 13 по 16.липня, а потім відразу друге – з 17 по 22 липня. Всі посадові особи центрального апарату ДПС відвідали Відень за кошти з невідомого джерела походження і тільки Тетяна Гречана була в закордонному відрядженні за державні кошти. Негативний резонанс, який охопив інформаційний простір у липні, був викликаний саме святкуванням у Відні дня народження в.о. голови ДПС і великою кількістю керівників різних рівнів центрального апарату відомства, які прибули до Відня у відрядження", - наголосила Южаніна.

На питання, яке викликало суспільний резонанс про те, що чиновники виїжджали відсвяткувати День Народження в.о. голови Державної податкової служби України Тетяна Кірієнко, Южаніна надала графік, в якому у 15 службових осіб відрядження припало саме на 15-16 липня.

Проте, Южаніна зазначила, що із 92 відряджень податківців у 2022 та 2023 роках лише 8 відряджень були оформлені за державні кошти. Зараз не можливо встановити, за які кошти окрім виділених, виїжджали чиновники.

Податкова служба, фото із вільних джерел

"Чи добре це? Ні. Бо інакше тут мають місце: або небюджетні (спонсорські/грантові) витрати, і тоді чому держава про це не знає і не контролює, бо такі виїзди можуть бути сумнівними (війна триває, нагадаю); або власні кошти податківців, і це теж викликає сумнів, навіть якщо припустити, що наші податківці – дуже заможні люди", - додала вона.

Також, керівництво ДПС відгуляло свято голови Кирієнко у Відні: половина з гостей - чоловіки

Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны