У Чернігові Росія вдарила ракетою по виставці дронів, звинуватили організаторів
У Чернігові Росія вдарила ракетою по виставці дронів, звинуватили організаторів

У Чернігові Росія вдарила ракетою по виставці дронів, звинуватили організаторів

У суботу, 19 серпня, у Чернігові, коли по місту вдарили ракетами росіяни, проходила виставка виробників дронів. У мережі навіть можна було знайти афішу виставки. Її анонсували ще тиждень тому на 19 серпня, 10:00. Тож, не виключено, що Росія свідомо здійснила ракетний обстріл по центру міста. У соцмережах одразу розгорівся скандал. Користувачі мало не звинувачують у трагедії організаторів виставки, а це - проєкт Victory Drones, який очолює ветеранка, волонтерка Марія Берлінська.

Користувачі соцмереж пишуть, що такі заходи, де можуть бути присутні діти та військові, не можна проводити  у прифронтових містах. Тим більше анонсуючи їх у мережі, де чітко вказані дата та час.

Марія Берлінська у Facebook оприлюднила свою позицію. Вона зазначила, що локації ніде в мережі вказано не було, а щойно оголосили повітряну тривогу - захід припинили і всіх скерували в укриття. Щоправда, дехто знехтував рекомендаціями.

- По ситуації в Чернігові. І для уникнення маніпуляцій, якими вже хайпують деякі блогери. 1. Удар був, але де і коли мають заявити офіційні органи. 2. Як тільки оголосили повітряну тривогу захід зупинили і учасникам було кілька разів оголошено про необхідність піти в укриття. 3. На жаль частина людей все одно пішли на вулицю. 4. Всі, хто пішли в укриття, цілі. Я особисто зайшла в укриття за хвилину до удару. 5. Захід було заздалегідь офіційно узгоджено з місцевою владою, місце було надано місцевою владою. 6. Анонс, що буде захід у відкритому доступі був. Але конкретне місце повідомили лише(!) зареєстрованим перевіреним учасникам за лічені години до заходу. Всі дані учасників надано відповідним органам. 7.Зараз працюємо з СБУ надаємо всі необхідні дані для оперативного розслідування. До цього за погодженням з місцевою владою заходи проводились в Києві, Львові, Дніпрі, Харкові. 8. Прохання не займатися маніпуляціями і не писати нічого до моменту поки не буде офіційної інформації, - написала Марія Берлінська у Facebook.

Вранці 19 серпня росіяни завдали ракетного удару по центру Чернігова. Внаслідок "прильоту" загинуло шість осіб, серед них - дитина. Ще понад 40 отримали поранення.

Афіша виставки була оприлюднена у мережі за тиждень.

 

 

Теги по теме
Обстрел
Источник материала
Поделиться сюжетом