19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
«Чоловік в Україні – безправна істота. Сировинний придаток до самки». Мухарський втрапив у новий скандал
«Чоловік в Україні – безправна істота. Сировинний придаток до самки». Мухарський втрапив у новий скандал

«Чоловік в Україні – безправна істота. Сировинний придаток до самки». Мухарський втрапив у новий скандал

Український актор та телеведучий Антін Мухарський, відомий під сценічним ім'ям Орест Лютий, знову втрапив у скандал через свої погляди на жінок. Він написав обурливий допис про фемінізм у Facebook.

Мухарський розлого висловив свою думку про жіноцтво в Україні та його роль. Також він пояснив власну позицію про сучасні форми фемінізму, які він вважає західними.

«Насправді смішних і штучно культивованих в країні, де умовна Антоніна Іванівна з Золотоноші (кремезна як статуя зі стрийського парку у Львові роботи Корчового) називає умовну Станіславу Лесіївну «х...ньой с зєльонимі волосамі». Дарма, що обидві дами, лишень, протилежні полюси явища ім'я якому український матріархат», – наголосив актор.

Він зазначив, що у 20-му столітті по наших територіях прокотилися чотири війни. Дві світові, дві національно-визвольні. Мільйони войовничих пасіонарних чоловіків загинули, а їхні функції перебирали на себе жінки. На думку Мухарського, в українській родині головною майже завжди була мати-берегиня – основа усіх соціальних інституцій, а батько – лишень номінальний голова, почесний президент, якого можуть забрати на війну, вбити бандити, звільнити з роботи.

«Він може піти кудись вдалечінь за мрією, забухати від тоски (бо дружина з дітьми вигризають мозок), вчинити самогубство, раптово померти від інфаркту-інсульту. Чоловіків в Україні шанують виключно в гробу. Бо живий чоловік – категорія небезпечна та тимчасова. Козак Мамай. Повіявся і шукай вітра в полі. В той час як жінка – категорія вічна. Стабільна константа. Митці її оспівують, фіксують, надихаються. Скільки ви чули пісень про тата чи дідуся? А про маму? Навіть українське воїнство молилося і молиться Божій Матері. Так отож...» – написав телеведучий.

Він також розповів, що у його колекції понад 1500 народних картин 30-60 років минулого століття. І нібито найпопулярніший сюжет «Ховайся Петре з Наталкою, йде мати з качалкою».

«Українська фолк-опера «Запорожець за Дунаєм» містить купу сцен з возвеличенням жіночої агресії та булінгу істот чоловічої статі. Цей спосіб поведінки Одарки (головної героїні опери) як єдиновірний перебрали на себе мільйони українських жінок. І це вже я не кажу про сімейний канон «Кайдашевої сім'ї», за мотивами якої знято геніальний серіал», – висловився Мухарський.

«Жінки гучні, галасливі, скандальні... У той час як українські чоловіки здебільшого самітники-мовчуни. Справжні козаки-характерники. Ну буває, що пере*буть когось з безпорадної люті через знецінення та фізичну агресію з боку матріархальної більшості. Та жити таким недовго. Середня тривалість життя чоловіків в Україні на 15 років менша від жіночої. А у воєнні часи і уявити страшно...» – написав актор.

На його думку, нема у світі більш фемінізованої країни, ніж Україна, де пересічний чоловік – «розхідний матеріал».

«Сировинний придаток до самки. Героїчна, але безправна, мовчазна істота, приречена на моральне та фізичне знищення», – резюмував Мухарський.

Він не вірить у патріархат, а сексуальні домагання на робочому місці й нерівність у зарплатах вважає міфами, які списані з феміністичних методичок.

«Ви давно були в офісах найбільш хлібних контор? Банків, рекламних агенцій, телекомпаній, великих корпорацій, де переважну більшість персоналу складає високооплачуваний жіночий контингент? Бо жінки структуровані, відповідальні, закладаються на довгу перспективу... Для роботодавців вони – пріоритет. А як з'явиться в офісі симпатичний мужчінка, то ще невідомо хто до кого сексуально домагається», – зауважив телеведучий.

Він додав, що в українській армії служать жінки, але вони складають лишень 3% відсотки від загальної кількості особового складу. Тож Мухарський переконаний, що популістський фемінізм завжди закінчується на питанні гендерної рівності чоловіків і жінок у праві копати окопи.

Також актор торкнувся теми ЛГБТК+ спільноти. «Спробуй-но публічно висловити сумнів у тому, що пропаганда анального сексу не найвище досягнення західної цивілізації і ти – фантом. Тебе нема. Тебе скасували. Забанили на всіх рівнях. Той, хто пише на веселкових знаменах гасла любові і толерантності всіх до всіх, насправді люто не толерує нічого окрім власного тоталітаризму», – акцентував Мухарський.

«Найбільший мій гріх перед сучасною цивілізацією в тому, що я – білий гетеросексуальний чоловік християнського віросповідання», – наголосив телетелеведучий.

«З одного боку моєї смерті в інформаційному та мистецькому просторі прагнуть зєлєноволосиє Станіслави Лесіївни. З іншого – колективна Антоніна Іванівна з Золотоноші кричить «чому не в окопах»? Полчища інстасамок, та багінь з надутимі губкамі волають «мужчіна всєм должєн». Батьківщина мати з печерських пагорбів сталевим поглядом зазирає у душу, мовляв: чи готовий ти померти за мене? Куди не глянь – усюди смерть та ху*ня. Або як казав Той: «Только всунул і ужє всєм должєн», – написав актор.

Мухарський вважає, що єдине неподільне право, яким наділяє чоловіка «сучасте» жіноцтво – це право вмерти за «сучасте» жіноцтво. Він заявив, що фемінізм в країні латентного матріархату виглядає смішно.

У коментарях під дописом думки українців розділилися. Дехто підтримав думки Мухарського, проте більшість вражені й обурені поглядами акторами.

Источник материала
Поделиться сюжетом