В Раді ініціювали спрощення зміни цільового призначення землі для відновлення промисловості та енергетики
В Раді ініціювали спрощення зміни цільового призначення землі для відновлення промисловості та енергетики

В Раді ініціювали спрощення зміни цільового призначення землі для відновлення промисловості та енергетики

У Верховній Раді зареєстрували законопроєкт, який передбачає спрощення процедури зміни цільового призначення землі, повідомив  народний депутат Дмитро Кисилевський
Він та ще 14 народних депутатів з різних фракцій і груп стали співавторами відповідного документу  №9627. 

Передбачена законопроєктом процедура зменшує час, який витрачатиметься на зміну цільового призначення землі, з нинішніх 1-3 років до близько 1,5 місяця. Підставою стане висновок уповноваженого органу містобудування та архітектури місцевої ради щодо можливості розміщення на земельній ділянці запланованого об’єкту - без обов?язкової вимоги щодо розроблення містобудівної документації та документації із землеустрою.
 
Спрощена процедура діятиме для об?єктів промисловості та енергетики на період воєнного стану та протягом 5 років після його припинення. Вона стосуватиметься земель за межами населених пунктів, щодо яких немає містобудівної документації. Документ, який буде підставою для зміни цільового призначення землі, одночасно даватиме можливість здійснювати проектування об’єкту будівництва.
 
“В умовах війни та у період відновлення економіки після Перемоги в України не буде такої розкоші: роками годувати корупціонерів для здійснення простої, по суті, задачі, яку можна вирішити за місяці. Люди, які хочуть створити робочі місця для своєї держави, мають бути в пріоритеті”, - відзначив Дмитро Кисилевський.
 
З червня 2022 року спрощена процедура зміни цільового призначення землі вже діє для релокованих підприємств, мультимодальних терміналів, портів на Дунаї, житла для ВПО, інженерно-комунікаційних мереж, об'єктів дорожньо-транспортної інфраструктури. Законопроектом пропонується розширити її дію на об?єкти промисловості та енергетики.
 
Кисилевський зауважив, що його ініціатива є одним з елементів Плану розвитку переробної промисловості в Україні. В цьому ж пакеті рішень є його ініціативи щодо страхування воєнних ризиків, компенсації промислових інвестицій через податки, розвитку індустріальних парків, локалізації в публічних закупівлях та ін.

Теги по теме
Законопроект
Источник материала
loader
loader