19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
У МЗС назвали два сигнали навколо яких розвиватиметься саміт Кримської платформи
У МЗС назвали два сигнали навколо яких розвиватиметься саміт Кримської платформи

У МЗС назвали два сигнали навколо яких розвиватиметься саміт Кримської платформи

КИЇВ. 22 серпня. УНН. Саміт Кримської платформи розвиватиметься навколо двох додаткових сигналів, які Україна хоче транслювати партнерам. Перший - жодної торгівлі навколо Криму не може бути, другий - шлях деокупації півострова. Про це повідомила перша заступниця Міністра закордонних справ України Еміне Джапарова під час виступу на заході присвяченому передню саміту, передає кореспондент УНН.

Цитата

«Завтрашній саміт на відміну від попередніх двох, там де ми собі ставили задачу підтвердити територіальну цілісність України й навколо цього консолідувати максимальну кількість наших партнерів, він матиме два додаткових сигнали, які Україна хоче транслювати нашим партнерам - що жодної торгівлі навколо Криму не може бути, адже Крим є інтегральною частиною Криму і друге, що Україна сама вирішуватиме шлях деокупації півострова», - розповіла Джапарова.

Вона зазначила, що навколо цих двох сигналів буде розвиватися саміт Кримської платформи.

«Саміт також буде складатися вперше в історії з внутрішньо-політичного треку. Адже 2 та 3 панеллю Президент вирішив присвятити майбутньому Криму. Він дуже хоче надіслати сигнал, що буде повоєнне відновлення Криму, що буде економічне відновлення Криму, що з Криму ми зробимо нашу Силіконову долину. І колеги з різних міністерств будуть про це теж говорити, тому що вони працювали над відповідними стратегіями», - сказала Джапарова.

Також повна повідомила, що третьою панеллю буде гуманітарна політика, через зміни демографії на півострові.

Доповнення

Черговий саміт Кримської платформи відбудеться 23 серпня. На зустріч лідерів запросили, зокрема, прем'єр-міністра Нідерландів Марка Рютте.

Президентка Угорщини прибула на Закарпаття напередодні саміту Кримської платформи.

Теги по теме
Крым
Источник материала
Поделиться сюжетом