Два тютюнових гіганти стали спонсорами війни проти України
Два тютюнових гіганти стали спонсорами війни проти України

Два тютюнових гіганти стали спонсорами війни проти України

Йдеться про Philip Morris International та Japan Tobacco International. Обидві компанії займають провідні позиції на російському ринку.

НАЗК внесло дві компанії до списку спонсорів війни

Зокрема, у НАЗК наголошують, що Philip Morris International – це один із найбільших платників податків у Росії, який веде свій бізнес з допомогою афілійованих фірм. Компанії належать такі тютюнові бренди: Marlboro, Parliament, Bond, Chesterfield, L&M, Next, HEETS.

Загалом інвестиції Philip Morris International у бізнес в Росії уже перетнув позначку у 2 мільярди доларів. Ба більше, за 2022 рік компанія суттєво збільшила свій виторг – до 140,3 мільярда рублів. Тоді як чистий прибуток склав 48,2 мільярда рублів. Сума податку на прибуток до бюджету Росії становила понад 136 мільйонів доларів.

Досить схожа ситуація з Japan Tobacco International у Росії. За останні 20 років ця компанія інвестувала у свій бізнес на цьому ринку понад 4,6 мільярда доларів. За минулий рік завдяки роботі на агресора компанія отримала приблизно 2 мільярди доларів або майже 11% консолідованого доходу за 2022 рік.

Компанії на російському ринку належать такі бренди: Winston, LD, Mevius, Camel, Sobranie і російські марки "Донской табак", Kiss, Play, "Петр I", "Тройка" тощо.

Теги по теме
Бизнес
Источник материала
loader
loader