19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
«Центр спільних дій» запустив подкаст про рішення влади «Почуті / По суті»
«Центр спільних дій» запустив подкаст про рішення влади «Почуті / По суті»

«Центр спільних дій» запустив подкаст про рішення влади «Почуті / По суті»

Він розповідає про те, як влада ухвалює важливі рішення і чи залучає всі заінтересовані сторони до цього процесу.

Громадська організація «Центр спільних дій» оприлюднила два епізоди нового подкасту «Почуті / По суті». «Це подкаст про закони і політики, ухвалені з людьми і для людей», — йдеться у вступі подкасту. Зазначається, що журналістка Марія Очеретяна порушує проблемні для суспільства теми теми, запитує в нардепів причини ухвалених рішення, урядовців — про формування державної політики, а громадян — про їхні потреби і та про діалог із владою про це.

У першому епізоді подкасту «Почуті / По суті» Марія Очеретяна розкриває тему закону про національні меншини. Другий епізод присвячений деколонізації.

«Центр спільних дій» також повідомив, що продовженням подкасту став відеопроєкт «Видимі». «У ньому люди, на яких впливають ті чи інші рішення, можуть висловити свою конструктивну позицію щодо них. У відео можна почути навіть непопулярні думки, якщо вони не шкодять нацбезпеці», — йдеться в описі проєкту. Героєм першого відео став Йосиф Зісельс, дисидент єврейського походження та виконавчий віцепрезидент Конгресу національних громад України. Він розповів про недоліки закону про національні меншини та запропонував варіант розвʼязання проблеми. 

У квітні 2023 року «Центр спільних дій» презентувала дослідження «Спільноти воєнного часу: дієві та вчасні. Низове громадянське суспільство в Україні — 2022». За його результатами «Детектор медіа» виділив п’ять неочевидних трендів волонтерських ініціатив у громадах. Також торік організація запустила подкаст «Один одному» про ініціативи в громадах під час війни.

Читайте також
Спільноти воєнного часу. П’ять неочевидних трендів волонтерських ініціатив у громадах
«Центр спільних дій» підготував пояснення, як позбавити мандатів депутатів забороненої «ОПЗЖ» без порушення Конституції
«Центр спільних дій» запустив подкаст «Один одному» про ініціативи в громадах під час війни
Источник материала
Поделиться сюжетом