Ми будемо першими: Зеленський про розвиток оборонної промисловості України
Ми будемо першими: Зеленський про розвиток оборонної промисловості України

Ми будемо першими: Зеленський про розвиток оборонної промисловості України

Наразі та після перемоги одним з перспективних напрямів розвитку України стануть виробництва, пов’язані з безпекою та безпековими технологіями, а також можливості від технологій до агропромислового комплексу.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський в інтерв’ю ведучій національного інформаційного телемарафону Наталії Мосійчук.

– Можливості в Україні великі: від технологій до агропромислового комплексу. Зараз новий напрямок, в якому ми номер один, – це напрямок безпеки, – зазначив глава держави.

За словами президента, Україна відгукнулася на запит партнерів, який стосується проведення форуму в сфері military tech (військових технологій). Він відбудеться у жовтні на території України. Зеленський не виключає, що можливі нові укладені контракти.

Водночас Україна вже відродила лінії оборонно-промислового комплексу та виробляє низку обладнання зразка НАТО. На підприємствах Укроборонпрому запущено кілька програм, серед яких є і ракетні.

Наразі Україна виробляє озброєння Нептун, StuG, Корсар, а обсяги значно збільшуються. Також було налагоджено системне виробництво артилерії зразка НАТО. На думку президента, цього мало для фронту, але наразі вже значно більше, ніж було раніше.

Теги по теме
Владимир Зеленский НАТО Укроборонпром
Источник материала
Поделиться сюжетом