За браку піхоти Росія витрачає елітні підрозділи на вразливих позиціях своєї оборони: аналіз ISW
За браку піхоти Росія витрачає елітні підрозділи на вразливих позиціях своєї оборони: аналіз ISW

За браку піхоти Росія витрачає елітні підрозділи на вразливих позиціях своєї оборони: аналіз ISW

Аналітики переконані, що це послабить здатність Росії підтримувати складні оборонні операції. Також це вплине на подальші наміри росіян.

На що вплине брак піхоти в російській армії

Російське військове командування продовжує збільшувати відносно елітні російські ВДВ, розгортаючи їх для захисту вразливих позицій від українських контрнаступів.

Так, геолокаційні кадри, які опублікували 27 серпня, свідчать про те, що російське військове командування розгорнуло підрозділи російської 76-ї гвардійської десантно-штурмової дивізії (ВДВ) для посилення російських позицій поблизу Роботиного. Аналітики американського Інституту вивчення війни припускають, що їх, ймовірно, перекинули з району Кремінної Луганської області.

ISW раніше спостерігав, що елементи майже всіх російських формувань ВДВ діють у районах, де українські сили проводять контрнаступальні операції, і ця бічна передислокація додатково свідчить про те, що російські сили можуть використовувати відносно елітні підрозділи для посилення критичних ділянок лінії фронту,
– кажуть аналітики.

Вони також пояснюють, що Росія раніше вже перекинула 7-му гвардійську гірську дивізію ВДВ з Херсонської області для підтримки ворожої оборони у східній і західній Запорізькій областях, а інші сили ВДВ – з Луганщини для оборони від українських контрнаступів на флангах Бахмута.

У ISW пояснюють, що російське військове командування постійно покладалося на формування ВДВ і як наступальну, і як оборонну силу. Саме вони, припускають, могли деградувати з високого оперативного темпу.

"Деградація цих сил, ймовірно, послабить здатність Росії підтримувати складні оборонні операції та майже напевно завадить будь-якому наміру Росії відновити масштабні наступальні операції, які в основному покладаються на відносно елітну піхоту, якої Росії зараз не вистачає", – відсумували аналітики.

Що кажуть про фронт в ISW

  • Аналітики пояснювали, що особливості російської лінії оборони на Півдніможуть створити труднощі. Зокрема, всі "нерозкопані" території навколо цих підготовлених оборонних позицій в районі Роботиного сильно заміновані. Своєю чергою, ЗСУ перебувають на відстані удару до наступного оборонного шару росіян.
  • Окрім того, в ISW пояснювали, що українські військові просуваються через найскладнішу ділянку оборонних позицій ворога. Мовиться про територію біля Новопрокопівки у Запорізькій області.
  • Також фахівці американського Інституту вивчення війни зауважили слова голови Об'єднаного комітету начальників штабів США генерала Марка Міллі, який сказав, що українські військові наразі наступають через основний комплекс російських оборонних ліній. Детальніше про це читайте за посиланням.
Источник материала
Упоминаемые персоны
loader
loader