20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
У школах Києва можуть запровадити другу зміну, але не для всіх
У школах Києва можуть запровадити другу зміну, але не для всіх

У школах Києва можуть запровадити другу зміну, але не для всіх

У деяких школах Києва можуть запровадити другу зміну або змішану систему навчання через меншу місць в укриттях та більшу кількість охочих навчатися. Водночас, така система стосуватиметься лише учнів старших класів.

Про це розповів заступник голови КМВА Валентин Мондриївський, повідомила пресслужба КМВА.

Він розповів, що батьки 240 тис. киян шкільного віку погодились на навчання своїх дітей офлайн із першого вересня, а кількість таких батьків зросла у 2,5 рази у порівнянні з 2022 роком.

— На сьогоднішній день 417 шкіл із 420 мають укриття, у яких нам вдалось забезпечити майже 190 тис. місць. Тобто в тих школах, де охочих навчатися більше, ніж місць в укритті, буде діяти змішана система навчання. Зокрема можливе використання такого механізму як друга зміна або перемінне офлайн/онлайн-навчання, проте – винятково для учнів старших класів, – наголосив Мондриївський.

За його словами, початкова школа буде навчатись винятково офлайн, бо це йдеться не лише про “інше засвоєння матеріалу, а й можливість обом батькам працювати на своїй основній роботі”.

Мондриївський додав, що Київрада виділила 550 млн грн на облаштування укриттів у закладах освіти, ще 61 млн грн було направлено на будівництво нових укриттів.

Теги по теме
Киев Школа КГГА
Источник материала
Поделиться сюжетом