До весни Wi-Fi забезпечать у 16 поїздах «Інтерсіті»
До весни Wi-Fi забезпечать у 16 поїздах «Інтерсіті»

До весни Wi-Fi забезпечать у 16 поїздах «Інтерсіті»

На це витратять 79 мільйони гривень.

Філія «Головний інформаційно-обчислювальний центр» АТ «Укрзалізниця» 21 серпня за результатами тендеру уклала договір із фірмою «Віннком Україна» про розгортання телекомунікаційної мережі у потягах «Інтерсіті» та організацію бездротового доступу до ресурсів мережі інтернет за 78,89 мільйона гривень, повідомили «Наші гроші» з посиланням на дані у системі Prozorro.

Відповідно до умов договору, підрядник виконає проєктні роботи, постачання, монтаж і пусконалагодження обладнання для розгортання телекомунікаційної мережі у потягах класу «Інтерсіті». Йдеться про десять поїздів Hyundai HRCS2, два поїзди Skoda EJ675, два поїзди ЕКр-1 «Тарпан» та два поїзди МПЛТ.

Доступ до зовнішньої мережі інтернет забезпечуватиметься за допомогою Starlink, LTE та Wi-Fi від станцій. Мережа надаватиме пасажирам бездротовий доступ до інтернету через Wi-Fi.

Із загальної суми угоди на обладнання припадає 65,03 мільйона гривень, а на послуги – 13,15 мільйона гривень. Завершити роботи потрібно до квітня 2024 року. Гарантійний строк на обладнання становить три роки після монтажу та налагодження.

Формальна економія відносно очікуваної вартості закупівлі у 96 мільйони гривень склала 18%. Конкурентами фірми-переможця на тендері були фірми «Грін Нетворкс», «Смарт Інновейшн» та «Білінтех Україна».

Компанією «Віннком Україна» володіє Ігор Поліщук, а керує Володимир Дубей. Загалом із 2016 року фірма отримала підрядів на 471 мільйонів гривень.

Нагадаємо, «Укрзалізниця» оновила свій застосунок для смартфонів. В оновленому застосунку з’явилася можливість придбання квитків для пільгових каторій громадян та тих, хто їх супроводжує. Також розробники додали інтерфейс англійською мовою, впорядкували схеми вагонів, доопрацювали оцінку подорожі та програму лояльності.

Фото: «Укрзалізниця» / фейсбук

Теги по теме
Укрзализныця
Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны