У Китаї евакуювали понад 780 тисяч людей через тайфун Саола
У Китаї евакуювали понад 780 тисяч людей через тайфун Саола

У Китаї евакуювали понад 780 тисяч людей через тайфун Саола

Тайфун обрушився вранці 2 вересня на місто Чжухай із населенням понад 2,5 мільйони осіб. Саола – дев’ятий тайфун цього року.

Через наближення потужного тайфуну Саола на півдні Китаю в провінції Гуандун евакуювали з небезпечних районів понад 780 тисяч жителів. Про це повідомляє

Зазначається, що тайфун Саола – дев’ятий тайфун цього року. Він обрушився вранці 2 вересня на місто Чжухай із населенням понад 2,5 мільйони осіб. В цей момент максимальна швидкість вітру біля епіцентру тайфуну становила від 42 до 46 метрів на секунду.

Перед цим від тайфуну постраждали Гонконг і Макао, де сильні зливи спричинили підтоплення, а ураганний вітер зі швидкістю понад 200 кілометрів на годину виривав дерева і зносив дахи в будинках. Про людські жертви і постраждалих наразі не повідомляється.

Метеорологи прогнозують, що Саола буде рухатись у південно-західному напрямку в бік східного узбережжя Тайваню вздовж берегової лінії Гуандуну зі швидкістю від 15 до 20 км на годину і поступово втрачатиме силу.

Через наближення тайфуну в 13 містах провінції скасували урочистості з нагоди Дня знань 1 вересня й перенесли дату початку навчального року в школах і дитячих садках та, за розпорядженням місцевої влади, скасували всі роботи в морі і повернули в гавані понад 80 тисяч рибальських суден і човнів.

Очікується, що впродовж вихідних Саола принесе сильні шторми та зливи з потужним вітром на південь і в прибережні райони Гуандуну.

Нагадаємо, у Пекіні через сильні зливи загинули 11 людей.

Раніше тайфун Доксурі вирував на Філіппінах. Стихія забрала життя 25 осіб, ще щонайменше 20 людей вважаються зниклими безвісти.



Теги по теме
эвакуация
Источник материала
loader
loader