Підсанкційна Huawei показала обіцяний флагман з 5G та власним процесором
Підсанкційна Huawei показала обіцяний флагман з 5G та власним процесором

Підсанкційна Huawei показала обіцяний флагман з 5G та власним процесором

Не маючи доступу до передових західних процесорів, кілька років Huawei випускала смартфони з китайськими аналогами або малопотужними варіаціями Snapdragon, які відстають від топових на одне-два покоління й не мають 5G. Але з новим Mate 60 Pro ситуація зміниться, адже компанія розробила власну технологію.

Huawei Mate 60 Pro: що про нього відомо

  • Пристрій працює під управлінням операційної системи HarmonyOS 4.0.
  • Смартфон оснащений 12 гігабайтами оперативної пам'яті.
  • Обсяг постійної пам'яті – від 256 гігабайтів до 1 терабайта.
  • Huawei Mate 60 Pro підтримує супутниковий зв'язок у Китаї через оператора China Telecom.
  • Ємність акумулятора становить 5000 міліампер-годин.
  • Батарея підтримує дротову зарядку потужністю 88 ватів, бездротову зарядку на 50 ватів і зворотну бездротову зарядку 20 ватів.
  • Екран смартфона має розмір 6,82 дюйма і використовує технологію LTPO OLED.
  • У верхній частині екрана розташовані цілих три отвори, які призначені для надширококутної селфі-камери з роздільною здатністю 13 мегапікселів, 3D ToF-датчика і сенсорів для розпізнавання обличчя.
  • Роздільна здатність екрана становить 2720×1260 пікселів, а його частота оновлення варіюється від 1 до 120 герців.
  • Екран також захищений міцним склом Kunlun Glass, що запобігає появі подряпин.
  • На задній панелі розташована потрійна камера, що включає основний сенсор на 50 мегапікселів з фазовим автофокусом, оптичною стабілізацією і змінною діафрагмою f/1,4-f/4,0.

Смартфон уже з'явився на торгових майданчиках Китаю і викликає помітний інтерес, з огляду на багаторічну відсутність бренду на ринку флагманів.

Процесор

Наразі повідомлення про створення власного чипа все ще не офіційні. Однак ринок уже зреагував: акції понад десятка китайських компаній, які є постачальниками Huawei, поповзли вгору – 8-20% зростання лише на першу добу після презентації.

Згідно з повідомленнями китайських ЗМІ, чип начебто не поступається кращим американським аналогам. Оглядачі, які встигли отримати смартфон, кажуть, що це процесор Kirin, розроблений підрозділом Huawei з виробництва мікросхем HiSilicon. За їхніми словами, він підтримує 5G і створений за 5-нанометровим техпроцесом, хоча вважається, що китайські виробники поки що не опанували такі інноваційні рішення. Це досить близько до найсучасніших рішень західних компаній, які вже працюють з 4 і 3 нанометрами й завершують розробку 2-нанометрових процесорів.

Підтвердити або спростувати всі ці дані поки що неможливо, адже дані про Huawei Mate 60 Pro відсутні на сайті китайського телекомунікаційного регулятора.

Теги по теме
Смартфоны Huawei
Источник материала
Поделиться сюжетом