19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Порошенко закликав зупинити атаки на місцеве самоврядування
Порошенко закликав зупинити атаки на місцеве самоврядування

Порошенко закликав зупинити атаки на місцеве самоврядування

Влада повинна припинити боротьбу проти децентралізації та тиск на представників місцевої влади, які їй непідконтрольні. Такі дії лише послаблюють країну зсередини в часи війни.

Про це на своєму Telegram-каналі написав лідер партії "Європейська солідарність" Петро Порошенко.

"Прикриваючись воєнним станом, центральна влада системно знищує місцеве самоврядування, а разом з нею — і децентралізацію. Ту саму децентралізацію, яку весь світ визнав найуспішнішою з проведених реформ", – написав Порошенко.

Він заявив, що влада "кошмарить" непідконтрольних їй людей і "потайки готується до виборів". В цьому контексті він згадав про обшуки у в.о міського голови Чернігова Олександра Ломако, відсторонення обраних громадою міських голів Рівного Олександра Третяка та Чернігова Владислава Атрошенка, відсторонення секретаря Полтавської міської ради, в.о голови Андрія Карпова.

Також він звернув увагу, що "постійні атаки" відбуваються й на міську владу Києва та столичних депутатів "Євросолідарності".

Політик припускає, що таким чином влада хоче розставити своїх людей "всюди, на всі ключові посади, аби безконтрольно виводити бюджетні гроші через будівництво доріг, стадіонів, барабани та овочерізки в укриттях".

Порошенко закликав припинити знищення реформи, за яку боролися сотні тисяч людей.

"Ми не дозволимо безкарно кошмарити лідерів місцевого самоврядування, які у найважчий час не втекли з країни, 24 лютого залишилися у своїх містах та робили все можливе, щоб організувати спротив агресії і захистити державу. Війна з місцевим самоврядуванням послаблює країну зсередини. Ми маємо бути єдиними", – наголосив лідер "ЄС".

Источник материала
Поделиться сюжетом