Міськрада Львівщини позбавила мандату 22-річного сина нардепки і депутата
Міськрада Львівщини позбавила мандату 22-річного сина нардепки і депутата

Міськрада Львівщини позбавила мандату 22-річного сина нардепки і депутата

В четвер, 7 вересня депутати Рудкіської міськради на Львівщині прийняли рішення про дострокове припинення повноважень депутата від партії «Слуга народу» Дмитра Копанчука. Про це повідомив  голова Рудківської громади Іван Лозинський, пише NGL.media 

Рішення про виключення свого колеги присутні на засіданні депутати ухвалили одноголосно.

Додамо, що син народної депутатки Олени Копанчук, виїхав з країни ще на початку січня, супроводжуючи свого батька з II групою інвалідності.

За місяць його батько повернувся в Україну, але Дмитро Копанчук так і не приїхав – всупереч законодавчій вимозі повернутися в країну не пізніше, ніж супроводжувана особа з інвалідністю.

Через два дні від імені Дмитра Копанчука до Рудківської міськради поштою надіслали заяву про дострокове припинення депутатських повноважень.

Його мама – депутатка Верховної Ради від партії «Слуга народу» Олена Копанчук – за місяць жданого разу не прокоментувала скандал навколо її 22-річного сина.

ДОВІДКА про Дмитра Копанчука: 22-річний Дмитро Копанчук є директором і власником/співвласником принаймні десяти компаній: ТОВ «ЕК Рашівка-Псел», ТОВ «Гірнично-видобувна компанія Подільські кар’єри», ТОВ «Ігуасу», ТОВ «Ера глемпінг», ТОВ «Обзор»,ТОВ «Зелений еко-світ», ТОВ «Гідросвіт», ТОВ «Керуюча енергетична компанія», ТОВ «Рудківська енергетична компанія», АО «Копанчук і партнери». Фінансова звітність за 2022 рік доступна лише у двох компаній – ТОВ «Обзор» (дохід 593,2 тис. грн, чистий прибуток 8 тис. грн) і ТОВ «Гідросвіт» (дохід 1363,7 тис. грн, чистий збиток 1096,6 тис. грн).

Додамо, що за результатами місцевих виборів 2020 року четверо дітей діючих депутатів парламенту у віці до 21 року також стали депутатами різних місцевих рад, в тому числі і Дмитро Копанчук, якому тоді щойно виповнилося 20 років.

Як і його мама, народна депутатка Олена Копанчук, Дмитро балотувався від «Слуги народу» і успішно став депутатом міськради у Рудках, містечку на Львівщині з населенням трохи більше 5000 людей. Цікаво, що жоден з місцевих виборців не проголосував безпосередньо за Дмитра, але у партійному списку він йшов під другим номером. Тому, коли «Слуга народу» подолала бар’єр у 5%, то змогла провести у раду трьох депутатів, одним з яких став Дмитро Копанчук.

Источник материала
Поделиться сюжетом