Ініціативу Grain from Ukraine розширять на дунайські порти – Шмигаль
Ініціативу Grain from Ukraine розширять на дунайські порти – Шмигаль

Ініціативу Grain from Ukraine розширять на дунайські порти – Шмигаль


Прем’єр зазначив, що уряд працює з ООН та іншими партнерами, щоб повноцінно відновити аграрний експорт з України.

Україна розширює на дунайські порти міжнародну гуманітарну ініціативу Grain from Ukraine, в межах якої продовольство відправляють до африканських та азійських країн. Про це заявив прем’єр-міністр Дениса Шмигаля під час засідання уряду.

“Сьогодні уряд затвердить постанову про те, що наші дунайські порти відтепер будуть залучені до надання гуманітарної допомоги у вигляді пшениці та кукурудзи країнам Африки й Азії”, – зазначив він.

Голова українського уряду зазначив, що мовиться про ініціативу президента України Володимира Зеленського Grain from Ukraine. Вона тепер поширюється і на дунайські порти України.

“Це наш внесок у світову продовольчу безпеку. Працюємо з ООН та іншими нашими партнерами, щоб повноцінно відновити аграрний експорт з України та остаточно розблокувати наші чорноморські порти”, – резюмував Шмигаль.

Нагадаємо, Володимир Зеленський провів переговори з главою Південно-Африканської Республіки Сирілом Рамафосою. Він також запросив Південно-Африканську Республіку приєднатися до ініціативи Grain From Ukraine. Остання передбачає експорт українського зерна.

Як відомо, за даними ООН, 34 країни світу гостро потребують продовольчої допомоги.



Теги по теме
Украина
Источник материала
loader
loader