19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Приводив збірну України з біатлону до "золота" Олімпіади: помер легендарний тренер Карленко
Приводив збірну України з біатлону до "золота" Олімпіади: помер легендарний тренер Карленко

Приводив збірну України з біатлону до "золота" Олімпіади: помер легендарний тренер Карленко

10 вересня спортивну спільноту України сколихнула сумна звістка. Після нетривалого важкого онкологічного захворювання помер відомий біатлонний тренер та спортивний функціонер Василь Карленко.

Василь Павлович Карленко зробив видатний внесок в розвиток біатлону та лижних гонок України.

Як педагог, тренер і наставник, він виховав цілу плеяду діючих спортсменів, тренерів, спортивних менеджерів і управлінців. До сьогодні він є прикладом успішного керівника в державному секторі України й мудрого викладача для молодшого покоління.
Вічна пам'ять і спокій світлій Людині! Нехай земля буде Вам пухом. Співчуття рідним і близьким,
– йдеться у повідомленні Федерації лижних гонок України.

Біографія Василя Карленка

Василь Павлович Карленко народився в 1950 році в місті Богуслав Київської області. З дитинства захоплювався зимовими видами спорту.

З 1969 по 1978 рік виступав за біатлонну збірну СРСР. Був неодноразовим переможцем та призером багатьох міжнародних змагань. Був старшим тренером (1978 – 1984) та головним тренером жіночої збірної СРСР по біатлону. Саме Карленко підготував дворазову чемпіонку світу Наталію Приказчикову та чемпіонку світу Надію Белову.

На зорі незалежної України Карленко очолював Федерацію лижного спорту України (1992 – 1998) та зробив вагомий внесок у становлення організації.

Протягом багатьох років Василь Павлович входив до тренерського штабу збірної України з біатлону, а у 2010 – 2014 головним тренером. Карленко був тренером збірної на Олімпійських іграх 2014, коли жіноча команда виграла історичне "золото" в естафеті, а Віта Семеренко стала бронзовою призеркою у спринті.

Як педагог та тренер Василь Павлович виховав цілу плеяду діючих спортьсменів, тренерів та спортивних управлінців. Карленко займався науковими дослідженнями у галузі лижного спорту. Він став співавтором винаходу лазерної гвинтівки для біатлону (1977).

Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны