Не самі у Всесвіті: NASA виявило схожу на Землю екзопланету з ознаками життя
Не самі у Всесвіті: NASA виявило схожу на Землю екзопланету з ознаками життя

Не самі у Всесвіті: NASA виявило схожу на Землю екзопланету з ознаками життя

На відстані у 120 світлових років від нас знаходиться екзопланета нового класу K2-18b з ключовими ресурсами, які потрібні для підтримки там життя. Таке відкриття зробили астрономи NASA. Вчені зауважують, що їхня знахідка у вісім разів більша за Землю і розташовується в сузірʼї Лева.

Це відносно новий клас екзопланет, що має насичену воднем атмосферу та океани. Найбільше дослідників схвилювала знайдена в атмосфері K2-18b сполука під назвою  диметилсульфід (DMS). Цю складну молекулу, що формується з атомів вуглецю, водню та сірки, виявили поряд з двома іншими газами, що містять вуглець. Саме вона шокувала вчених, водночас, змусивши їх сумніватися у результатах дослідження. Адже, за словами фахівців NASA, на Землі така сполука є наслідком життєдіяльності організмів.

– Основну частину диметилсульфіду в атмосферу нашої планети викидає морський фітопланктон, – зазначили дослідники.

Фото: depositphotos

Вчені додали, що потрібно провести додаткові спостереження та залучити до них космічний телескоп Джеймса Вебба. Якщо наявність DMS на екзопланеті підтвердиться, то K2-18b додадуть до списку космічних обʼєктів, де може існувати інопланетне життя. Адже дослідники також виявили, що в атмосфері так званої суперземлі міститься велика кількість вуглекислого газу та метану. Це теж може свідчити про її придатність до життя чи навіть вже заселеність.

Зараз дивляться
Теги по теме
Земля NASA
Источник материала
Поделиться сюжетом