Rheinmetall передав Україні мобільний польовий госпіталь
Rheinmetall передав Україні мобільний польовий госпіталь

Rheinmetall передав Україні мобільний польовий госпіталь

КИЇВ. 12 вересня. УНН. Німецький оборонний концерн Rheinmetall передав Україні мобільний польовий шпиталь. Його вартість становить близько 9 млн євро. Про це повідомила пресслужба заводу, інформує УНН.

Цитата

“Компанія Rheinmetall поставила в Україну мобільний польовий госпіталь. Лише рік тому, у вересні 2022 року, Міністерство оборони Німеччини уклало контракт з дочірньою компанією групи Rheinmetall Mobile Systeme GmbH, або RMS, на госпіталь і відповідну підтримку навчання. Вартість замовлення становить близько 9 мільйонів євро”, - йдеться у повідомленні.

Цей ультрасучасний польовий госпіталь включає 32 ліжка, у тому числі вісім ліжок інтенсивної терапії. У комплекс входить операційна з стерилізаційними засобами, рентгенівська та комп’ютерна томографія, лабораторія, аптека та адміністрація. Госпіталь відповідає стандартам медичної підтримки НАТО Role 2.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Rheinmetall поставить в Україну ще 40 БМП Marder

Госпіталь є повністю автономною системою медичного забезпечення. Комплекс включає не лише медичні модулі в розширюваних контейнерах і наметах, а й незалежну генеруючу потужність і обладнання для виробництва медичних газів. Госпіталь також має власне водопостачання, включаючи очищення та знезараження води, а також модулі санітарії для пацієнтів та персоналу.

Мережа водопостачання обігрівається, а чутливий комп’ютерний томограф у контейнері підпружинений за допомогою складної транспортної системи. Тому його можна безпечно транспортувати по суші, морю чи по повітрю, і він готовий до роботи після прибуття. Розроблені для максимальної операційної мобільності, усі системи та обладнання в лікарні можна багаторазово використовувати.

Доповнення

Передача мобільного польового шпиталю відбувалася у два етапи: спочатку десять українських солдатів взяли участь у 14-денному навчальному курсі, щоб навчитися збирати, розбирати та експлуатувати шпиталь. Потім відбулася офіційна передача мобільного шпиталю Україні у визначеному місці.

Теги по теме
Украина война Германия помощь
Источник материала
loader
loader