Залишити не можна вигнати: чому в Одесі виник скандал навколо волонтерського центру в ліцеї
Залишити не можна вигнати: чому в Одесі виник скандал навколо волонтерського центру в ліцеї

Залишити не можна вигнати: чому в Одесі виник скандал навколо волонтерського центру в ліцеї

Батьки учнів обурені й готові судитися з міською владою за бездіяльність

В Одесі навколо ліцею №117 зріє скандал. Там невідомі особи вже півтора року як зайняли частину будівлі й території навчального закладу і не покидають його стіни, чим зривають освітній процес. Обурені батьки намагаються домогтися справедливості через суд, щоб забезпечити дітям нормальні умови для навчання.

Як виявилося, на початку повномасштабного російського вторгнення приміщення ліцею в центрі Одеси пристосували під волонтерський центр. І хоча така практика була поширена у багатьох містах України, подальший розвиток подій викликає багато запитань.

"Телеграф" спробував розібратися, що відбувається у стінах навчального закладу, якою є позиція батьків, освітян і депутатів, чому після поновлення занять волонтери відмовляються переміститися в інше приміщення і як "орендарі" пов'язані з оточенням міського голови.

Обурені батьки налаштовані судитися

Гуманітарний центр "Гостинна Хата" діє в стінах ліцею (у минулому – спеціалізована школа №117) за адресою Рішельєвська, 18, із 26 березня 2022 року. Тут працюють 87 волонтерів, 64 з яких – переселенці з Маріуполя, Миколаєва, Херсона, Мелітополя, Ізюма та інших міст, постраждалих від російської агресії. Центр забезпечує нужденних осіб предметами першої необхідності: продуктами, засобами особистої гігієни та побутовою хімією, одягом, посудом, іграшками, медикаментами, а також надає консультативні послуги і психологічну допомогу. Загалом організація використовує 630 кв. м приміщень ліцею і обладнала під склад та автостоянку подвірʼя навчального закладу.

Теги по теме
Украина Одесса Школа Образование
Источник материала
Поделиться сюжетом