12 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Виїзд чоловіків закордон під час війни: Арестович запропонував альтернативу
Виїзд чоловіків закордон під час війни: Арестович запропонував альтернативу

Виїзд чоловіків закордон під час війни: Арестович запропонував альтернативу

Політичний та військовий оглядач, колишній радник ОП Олексій Арестович навів приклад Ізраїлю, влада якого ніколи не забороняла своїм громадянам виїжджати за межі країни, навіть у активній та найскладнішій фазі війни.

Про це колишній радник ОП Олексій Арестович заявив у ефірі Василя Голованова.

"Я противник заборони виїзду людей за кордон, будь-яких категорій чоловіків, навіть під час війни. Зауважте, Ізраїль ніколи не забороняв, навіть у момент, коли питання існування Ізраїлю стояло. Зараз питання про існування України не стоїть, цей період минув протягом першого півроку з початку війни.

Наразі стоїть питання, можливо, часткової втрати території, ми боремося за відновлення територіальної цілісності та інше, але вже загрози країни немає, проте чоловіків, як і раніше, не випускають”, - каже Арестович.

За словами військового експерта, необхідно ініціювати електронну базу, завдяки якій чоловікам буде дозволено виїжджати з України, але на першу вимогу вони будуть змушені повернутися до країни.

"З мого погляду, має бути зроблено так: все в електронну базу, ти можеш виїхати спокійно, якщо тобі треба, але за першим свистком ти маєш повернутися. Якщо ти не повернувся, то в тебе тоді починаються неприємності всякого роду, аж до самих жорстких заходів: поразки у правах, накладення заборони на власність тощо. Тобто люди повинні розуміти, що якщо вони не повернуться на захист Батьківщини – вони зробили головну помилку у своєму житті", – резюмував Арестович.

Источник материала
Поделиться сюжетом