Українська воєнна драма «Шлях поколінь», заснована на реальних подіях, виходить на екрани у жовтні
Українська воєнна драма «Шлях поколінь», заснована на реальних подіях, виходить на екрани у жовтні

Українська воєнна драма «Шлях поколінь», заснована на реальних подіях, виходить на екрани у жовтні

Режисер фільму Михайло Ухман після 2014 року воював добровольцем у Мар’їнці та Пісках на Донеччині.

12 жовтня в український прокат виходить воєнна драма «Шлях поколінь» режисера Михайла Ухмана. Фільм, заснований на реальних подіях, знімався у 2020 році в двадцяти кілометрах від тимчасово окупованого Донецька на окремих бойових позиціях наших захисників, повідомили «Детектору медіа» у компанії-виробнику фільму «Ухман і Компанія». Частина зйомок відбувалась у Києві та на Волині. 

Події стрічки «Шлях поколінь» відбуваються у 2014 році. За її сюжетом, молодий програміст Назар, який не бажає воювати, разом зі своєю дівчиною мандрує країною і зупиняється перепочити в одному лісі. У сні до нього приходить український воїн з минулого, який воював у цьому місці проти різних ворогів. Між ними відбувається непроста розмова, яка закидає нашого героя в те ж саме минуле і назавжди змінює майбутнє хлопця, де його чекає бій з підлим і сильним ворогом. Проте спочатку Назар змушений перемогти самого себе і зробити вибір: вагітна дружина, яка кохає його, чи країна, яка охоплена полум’ям війни.

Режисер фільму Михайло Ухман знає про війну безпосередньо. Він був добровольцем, воював у Мар’їнці та Пісках на Донеччині. Там у Михайла виникла ідея його першого фільму про кіборгів «Трохи нижче неба» (вийшов на екрани у 2021-му) та власне стрічки «Шлях поколінь». 

Ролі у фільмі виконали Володимир Ніколаєнко, Лариса Руснак, Назар Борушок, Олексій Паламаренко, Світлана Матвіїшин та інші. Крім професійних акторів, у стрічці знялись  військові, які на момент фільмування виконували бойові дії. Також у фільмі глядачі побачать справжню військову техніку і зброю. 

В українських кінотеатрах фільм «Шлях поколінь» можна буде побачити з 12 жовтня. Дистриб’ютор фільму в Україні — UFD. 

Раніше «Детектор медіа» повідомляв про те, що в Каннах відбулася світова прем’єра українсько-польського короткометражного фільму «Як це було».

Також ми писали про те, що «Довбуш» став найкасовішим українським ігровим фільмом року, а документальну стрічку «20 днів у Маріуполі» висунули на премію «Оскар» від України.

Читайте також: 

 П’ять українських прем’єр та одна київська — кінофестиваль «Київський тиждень критики» оголосив програму 

  • Фільм Катерини Горностай «Стоп-Земля» став абсолютним рекордсменом кінопремії «Золота дзиґа»-2022 

  • Світова прем’єра повнометражного художнього фільму «Дім за склом» Тараса Дроня відбудеться під час 39-го Варшавського міжнародного кінофестивалю

Теги по теме
фильм украинское кино кинопроизводство
Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны