Окупанти у школах тимчасово окупованого Криму збираються ввести уроки релігійної грамотності
Окупанти у школах тимчасово окупованого Криму збираються ввести уроки релігійної грамотності

Окупанти у школах тимчасово окупованого Криму збираються ввести уроки релігійної грамотності

Уроки планується проводити з відома батьків як додатковий факультатив.

У школах тимчасово окупованого Криму росіяни хочуть ввести уроки релігійної грамотності. Про це повідомляє телеграм-канал «Крымский ветер» з посиланням на голову комітету російського «парламенту» Криму з інформаційної політики, інформаційних технологій та зв’язку Івана Манчурова.

«Російські чиновники в Криму хочуть перейняти досвід Рязанської області з введення у школах уроків релігійної грамотності, які планується проводити з відома батьків як додатковий факультатив. Таки Росія за конституцією світська держава, так», — ідеться в повідомленні.

  • Читайте також: Україна розробляє стратегію когнітивної деокупації Криму

Раніше ми повідомляли, що 1 вересня у тимчасово окупованому Криму школярів агітували вступати до лав російської армії, що є порушенням цілої низки норм міжнародного права.

Бондаренко також підкреслює, що дії, спрямовані на досягнення когнітивної деокупації Криму, діляться на три етапи: дії до фізичного звільнення півострова, дії під час звільнення, реінтеграційні заходи вже після деокупації.

Крім того,  він наголошує, що попри російську пропаганду, на тимчасово окупованому півострові відбувається супротив з боку місцевого населення.

  • Читайте також: Росіяни навчають дошкільнят на ТОТ захисту від «українських диверсантів»

На тимчасово окупованих територіях росіяни продовжують використовувати школи як пропагандистські осередки. Так, на ТОТ півдня України російські «педагоги», які  прибули сюди з країни-агресора, проводять у школах «історичні бесіди», під час яких розповідають українським дітям,  що РФ — нібито спадкоємиця Київської Русі, а її внесок у сучасну цивілізацію є фундаментальним.

Фото: з відкритих джерел

Теги по теме
российская агрессия Школа аннексия Крыма
Источник материала
Поделиться сюжетом