В Україні шлюби з іноземцями перевірятимуть на фіктивність: для чого це потрібно
В Україні шлюби з іноземцями перевірятимуть на фіктивність: для чого це потрібно

В Україні шлюби з іноземцями перевірятимуть на фіктивність: для чого це потрібно

Наразі працівники Державної міграційної служби розробляють алгоритми перевірки шлюбів на предмет їхньої фіктивності. Це допоможе уникнути схем з отримання громадянства.

Розробили "запобіжники" фіктивних шлюбів

Службі відомо про випадки, коли іноземці використовують фіктивні шлюби як одну зі схем для отримання громадянства. За словами очільниці ДМСУ Наталії Науменко, в Україні вже борються з цим.

"Ми постійно працюємо з Мін’юстом, доводимо їм, що потрібно більш жорстко підходити до шлюбів іноземців. Однак їхня позиція така, що йдеться про права людини, і якщо навіть різниця у віці в 40 років, це ж кохання, тому змінювати вони нічого не планують", – пояснила Науменко.

Тому ДМСУ пішло іншим шляхом. Співробітники міграційної служби врахували досвід інших країн Європи та розробили законопроєкт, який вже ухвалив парламент.

Ми зробили запобіжники для так званого "фіктивного шлюбу", і ми розробляємо зараз процедури перевірки. Яка наша філософія? Ти уклав шлюб – ти маєш на це право. Але це ще не підстава отримати дозвіл на проживання в Україні,
– наголосила чиновниця.

Водночас для того, аби іноземець міг отримати дозвіл на проживання, він має також пройти співбесіди з міграційною службою, довести, що в нього з дружиною є спільний побут, спільна історія стосунків, і він планує довго жити в шлюбі.

"Тобто треба чіткі й зрозумілі процедури, щоб не було маніпуляцій і зловживань жодною зі сторін", – зазначила очільниця ДМСУ.

Нардеп хотів допомогти іноземцю уникнути екстрадиції

  • Співробітники спецслужб викрили чинного нардепа, що за 50 тисяч доларів обіцяв іноземцю розв'язати питання щодо його екстрадиції. Ймовірно, йдеться про члена партії "Європейська Солідарність" Сергія Алєксєєва.
  • Як зазначають в Службі безпеки, ймовірно, Алєксєєв отримував хабар двома "траншами" – 20 і 30 тисяч доларів США. Разом якраз виходить – 50. Йому загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.
  • Водночас у "ЄС" підтвердили, що затримали їхнього однопартійця та заявили про політичні утиски й порушення правоохоронцями процесуальних норм під час обшуків: "Партія розцінює ці дії як продовження політичних провокацій, спрямованих на дискредитацію політичної сили й залякування її представників, перешкоджання діяльності нардепа".
Теги по теме
Новости Украины
Источник материала
Поделиться сюжетом