6 сучасних українських художників долучилися до благодійного проєкту Victoire de la Dignite
6 сучасних українських художників долучилися до благодійного проєкту Victoire de la Dignite

6 сучасних українських художників долучилися до благодійного проєкту Victoire de la Dignite

«Війна докорінно змінила нашу реальність, і, щоб жити і творити далі, повинні були змінюватися, адаптуватися і ми самі. Але не змінилось головне: наше прагнення зростати, рухатись уперед, дарувати світло на благо нашої України. Ми зібралися в серці прекрасного та стійкого Києва, щоб надихати та підтримувати одне одного. І це не було би можливим, якби не наші відважні ЗСУ, — зазначила засновниця Citronelle, Saint Bar, ідеологиня проєкту «Перемога гідності» та «Відкрита музика міста» Марія Дідковська. — Ми продовжуємо працювати та ставати все краще, ми не відкладаємо життя до настання перемоги, ми живемо та втілюємо свої задуми тут і зараз, адже без наших зусиль сьогодні для нас не настане завтра. Реалізуючи свої проєкти, ми також даємо нашій країні економічну підтримку. І це наповнює силами нас самих, нашу команду, яка з перших днів війни і до сьогодні долучена не тільки до наших основних справ, але й до численних благодійних проєктів на підтримку ЗСУ».

  • Про «Перемогу Гідності»

Марія відзначила важливу перемогу, яку вже здобули українці, — Перемогу Гідності. А також розповіла про мистецький проєкт Victoire de la Dignité. Це більше ніж просто колекція шампанського — це колекція артоб‘єктів, до створення якої долучено французький сімейний дім Pierre Morlet. І до неї доклали часточку своєї душі 6 сучасних українських художників — Олексій Аполлонов, Микола Білоус, Олена Придувалова, Марина Скугарєва, Олександр Сухоліт та Олег Тістол, чиї картини на етикетках символізують непереборність української нації. Кошти, виручені з продажу колекції, спрямуються на потреби Головного військового клінічного госпіталю Міністерства оборони України та мобільних військових госпіталів.

Протягом 2.5 місяців картини з мистецької виставки «Передчуття перемоги» було представлено у Національному художньому музеї. Виставку відвідало близько 800 людей. Це була перша за 3 роки експозиція в художньому музеї. Наразі ці картини гості можуть споглядати у Citronelle.

  • Про «Відкриту музику міста»

Мистецтво, що буде надихати та закладати основу нашого майбутнього — це лейтмотив проєкту «Відкрита музика міста», благодійного фонду, що підтримує класичну музику в Україні, адже наша культура і той сенс, який ми закладаємо в неї, сьогодні визначає наше завтра.

  • Музика, що зцілює

«Ми не просто прагнули створити унікальну атмосферу, що єднатиме поціновувачів, ми прагнули зробити так, щоб музика зцілювала, — розповіла Марія про Saint Bar. — Разом із музичним продюсером Костянтином Мішуковим ми створили колекцію вінілу Saint Jazz Collections з композиціями українських джазових музикантів. Її тираж — лише 300 примірників, а виручені кошти підуть на благодійність у межах співпраці з Головним військовим клінічним госпіталем. Адже темні часи повинні народжувати світлі задуми, а синергія цих задумів і прагнень покликана встановлювати нові орієнтири на спільному шляху до перемоги».

Источник материала
Поделиться сюжетом