Стати на військовий облік до 2026 року: Ляшко наголосив це для жінок з медичною освітою
Стати на військовий облік до 2026 року: Ляшко наголосив це для жінок з медичною освітою

Стати на військовий облік до 2026 року: Ляшко наголосив це для жінок з медичною освітою

В ефірі загальнонаціонального телемарафону Єдині новини, міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко оголосив, що жінки із медичною освітою мають стати на військовий облік до 2026 року.

Ляшко нагадав, що уряд прийняв постанову, яка передбачає, що жінки із медичною та фармацевтичною освітою до кінця 2026 року мають стати на облік у центрах комплектування.

Він зауважив, що в структурі кожного підприємства чи організації обов’язково присутня особа, яка займається проведенням мобілізаційного обліку.

Зараз дивляться

Міністр пояснив, що створюються конкретні списки, які розділяються на різні категорії, такі як офіцери, старшини та рядовий склад. Ці дані передаються в центр комплектування.

Тому на сьогодні існують чіткі законодавчі вимоги, встановлений порядок дій, і конкретна інструкція від Міністерства оборони, яка регулює, що потрібно робити та в якій формі представляти необхідні документи

Міністр Ляшко наголосив, що ця ініціатива не втручається в права жінок і не обмежує їхніх можливостей.

Він відзначив, що медична і фармацевтична освіта для жінок від часів Незалежності були такими, що вимагають військового обліку.

Віктор Ляшко пояснив, що обмеження жінок із медичною або фармацевтичною освітою можуть бути застосовані лише у випадку, якщо такі жінки займають державні посади, працюють у центральних органах виконавчої влади або є народними депутатами чи депутатами місцевих рад.

У таких випадках, подібно до інших державних службовців, на жінок-медиків можуть поширюватися обмеження щодо перетину державного кордону.

Для всіх інших медикинь змін не буде, і немає жодних планів на внесення подальших змін.

Фото:

Теги по теме
Виктор Ляшко
Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны