13 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Росія може повільно перетворити Україну на failed state — експерт
Росія може повільно перетворити Україну на failed state — експерт

Росія може повільно перетворити Україну на failed state — експерт

Росія може повільно перетворити Україну на failed state — експерт

Для цього окупантам не потрібно проводити активні бойові дії та стратегічні наступальні операції. 

Науковий співробітник Національного інституту стратегічних досліджень та старший аналітик української громадської організації "Повернись живим" Микола Бєлєсков попередив, що якщо українці вважають, що коли російські окупанти не можуть чогось зробити, то це зробити можуть українські захисники - це переконання є помилковим. В коментарі "24 каналі" він наголосив, що рашисти могли обрати тактику повільного виснаження нашої країни. 

План ворога - окупувати частину України, а на інших територіях не давати нормально жити протягом 5-7-10 років. Це відлякує інвесторів та заважає біженцям повертатися. 

"Не хочу бути песимістом, але у нас є певна асиметрія. Бойові дії йдуть на нашій території. Оскільки ми воюємо з ядерною державою, отримати зелене світло від партнерів на проведення операцій у Росії, неможливо. Звісно, ми самостійно розвиваємо певні спроможності, але чи буде цього достатньо, аби змусити Москву відмовитися від агресії, я не знаю", - пояснив Бєлєсков. 

Як наслідок, виходить ситуація, коли у росіян є можливість створювати проблеми Україні навіть без активних бойових дій та без проведення стратегічних наступальних операцій. Йдеться про реалізацію стратегії повільного перетворення нашої держави на failed state, додав експерт. 

Нагадаємо, лідер республіканської меншості в Сенаті Мітч МакКоннелл підтвердив важливість продовження підтримки України, підкресливши її відповідність інтересам США та наголосивши на "мінімальних витратах". Ба більше, він впевнений, що допомога ЗСУ позитивно впливає на економічну ситуацію та військовий потенціал самих Штатів.

Источник материала
Поделиться сюжетом