Сувенір на 30 мільйонів: під Києвом двоє чоловіків зберігали російський ЗРК з ракетами
Сувенір на 30 мільйонів: під Києвом двоє чоловіків зберігали російський ЗРК з ракетами

Сувенір на 30 мільйонів: під Києвом двоє чоловіків зберігали російський ЗРК з ракетами

За попередніми даними, зброю залишили російські військові під час бойових дій на території Чернігівської області. Вилучені боєприпаси передадуть до Збройних Сил України.

Деталі цікавої знахідки

Спочатку поліцейські виявили та вилучили ЗРК ТОР, який один із чоловіків ховав у Броварському районі. Однак на цьому знахідки поліції не закінчились.

Після проведення оперативно-розшукових заходів правоохоронці змогли встановити місце розташування бойових припасів до комплексу. Виявилось, що їх зберігав другий правопорушник. Боєприпаси він ховав в іншому регіоні Київської області, а саме в орендованому гаражному боксі.

Згодом у ході обшуків вилучено 2 секції з 8 зенітними ракетами, які призначені для вирішення завдань протиповітряної і протиракетної оборони. Вартість ракет складає близько 30 мільйонів гривень,
– зазначили у поліції.

За рішенням суду боєприпаси передано на потреби ЗСУ.

Фігуранти справи отримали підозру за фактом зберігання, придбання та передання боєприпасів без законного дозволу. Їм загрожує до 7 років позбавлення волі.

Чоловіки ховали в гаражі ЗРК "Тор" / Поліція Київської області

На Одещині викрили корупційну схему ВЛК

В Одеській області Служба безпеки України викрила військову лікарську комісію намасштабній корупційній схемі. Там посадовці за хабар допомагали військовозобов'язаним "відкосити" від призову. Для цього виготовляли підроблені медичні висновки. У них вказували про "тяжкі діагнози", яких не існувало.

За добу могли зробити 20 таких підроблених довідок. За свої "послуги" фігуранти вимагали від 7 до 10 тисяч доларів. Ціна залежала від терміновості вироблення довідок.

Теги по теме
Оружие Киевская область Криминал
Источник материала
loader
loader